Alfara del Patriarca avança en el seu Pla Director de Smart City amb la instal·lació de sensors bluetooth per a rutes escolars

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca ultima al març la instal·lació de dispositius intel·ligents amb sensors per a la implementació de rutes escolars segures. El projecte s’emmarca en el Pla Director ‘smart city’, ciutat intel·ligent, dins dels objectius de sostenibilitat del consistori. Després de la implementació dels receptors, el pròxim curs es repartiran entre els escolars 200 clauers amb tecnologia bluetooth que registraren internament l’hora d’arribada i el punt d’entrada en el col·legi dels menors, marcant també l’itinerari realitzat amb una seqüència de punts de control i hores, informant els progenitors del procés.

 

Les rutes escolars segures parteixen del parc de Don Emilio i s’estableixen dos itineraris, un que es dirigeix al CEIP Sant Joan de Ribera, i un altre al centre escolar Ramón y Cajal. “Amb aquesta iniciativa es vol millorar la seguretat l’entorn urbà i reduir els desplaçaments als col·legis en vehicles”, explica Sonia Rodado, regidora de comunicació. El projecte s’integra dins de les accions per a convertir a Alfara en una ‘ciutat intel·ligent’, entesa com aquelles poblacions que utilitzen la tecnologia i la innovació, per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, argumenta Rodado.

 

La comunicació de les dades dels dispositius al sistema central de processament es realitzarà mitjançant protocol segur per a evitar problemes de seguretat amb la informació. A més, les caixes receptores de dades s’han instal·lat a una altura mínima de 3,5 metres, perquè no siguen accessibles i evitar actes vandàlics.

 

L’agost de 2020 ja es van millorar els accessos als col·legis per als vianants, i en setembre de 2021 s’activaran els dispositius electrònics i es repartiran els clauers als menors per a fomentar les rutes escolars segures. “Amb aquestes mesures l’ajuntament pretén crear condicions més segures de camí a l’escola, incrementant l’autonomia de les xiquetes i els xiquets i la confiança de pares i mares i reduint, al mateix temps, els desplaçaments en vehicles privats evitant col·lapses i ajudant així també al medi ambient”, indica Marisa Almodóvar, alcaldessa de la població.