Alfara del Patriarca dissenya un nou calendari anual que fomenta el consum de productes de temporada i proximitat

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca ha dissenyat un nou calendari anual que fomenta el consum de productes de temporada i proximitat, al mateix temps que facilita a la població recordar els dies de recollida de trastos i telèfons d’interés per al veïnat.

Amb aquest almanac també es vol reivindicar el patrimoni històric i natural de la localitat, cada mes apareix en imatge un espai emblemàtic del municipi junt amb fruites i verdures per a consumir en eixa època de l’any.

«Els aliments naturals de temporada tenen més sabor i nutrients, estan millor de preu i són més sostenibles», recorda Marisa Almodóvar, alcaldessa d’Alfara del Patriarca, qui assenyala també la importància de cuidar el nostre entorn. El lema d’aquest calendari és «A Alfara de tot i a prop cada mes» enllaçant amb la campanya de foment del comerç local «de tot i a prop» que ha tingut molt bona acceptació. «Consumir productes de quilòmetre zero és una forma de
cuidar el medi ambient», indica Sonia Rodado, regidora de Desenvolupament Local.

En gener, per exemple, es recomana consumir kiwi, taronja, mandarina, plàtan, xirimoia, pomes, cebes, faves, col, encisam, bròcoli, rave, all porro i napicol. Si bé no estan tots els productes de temporada, sí que apareixen els més comuns en el nostre territori, fomentant així el consum de productes locals i naturals, incentivant d’aquesta forma una alimentació més saludable.

Els calendaris es reparteixen de forma gratuïta a tota la població. Els almanacs estan disponibles per a qui ho desitge a la primera planta del consistori, fins que s’esgoten les existències.