Alfara del Patriarca entrega els premis del projecte ‘Esplai residus zero’

Des de l’àrea de Medi Ambient de l’ajuntament d’Alfara del Patriarca i dins del projecte ‘Esplai residus zero’ s’ha entregat una tauleta táctil i un diploma a la classe que ha generat menys residus del CEIP San Juan de Ribera. Aquesta iniciativa forma part de la campanya “Suma’t a eliminar el plàstic i cuidar el planeta” amb la que s’ha treballat per reduir les deixalles dels esmorzars el col•legi.

 

Aquest projecte ha consistit a portar els esmorzars a l’escola sense cap mena de residu, és a dir, dur cantimplores per a l’aigua en lloc de botelles de plàstic d’un sol ús, i bossa de tela o portaviandes reutilitzables per als entrepans i fruita en lloc de portar plàstic, paper d’alumini i, en general, evitar els embolcalls d’un sol ús. La classe guanyadora ha sigut Primer de Primària B, grup que generà menys residus en el temps que durà l’actuació.

 

Des del consistori s’han proposat diverses iniciatives que s’han realitzat a les aules amb els alumnes. Als participants es van repartir carnets, es feren cartells i es realitzaren diferents accions a l’escola. A més aquest curs el consistori va repartir una botella reutilitzable amb la frase “Gràcies, sou exemple” a tots els escolars dels col•legis de la població, dins d’aquest projecte de conscienciació ambiental basat en l’eliminació dels plàstics d’un sol ús.

 

“Hem volgut motivar a l’alumnat a seguir hàbits saludables i respectuosos amb el nostre planeta, implicant també a la comunitat educativa”, ha senyalat Marisa Almodóvar, alcaldessa d’Alfara del Patriarca.