Amigues del Carraixet es reunirà amb la Diputació l’1 de desembre per conéixer el Pla Director projectat al voltant del barranc

Representants de la plataforma Amigues del Carraixet es reuniran el pròxim 1 de desembre amb la vicepresidenta de la Diputació de València i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, i amb la Diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, per conéixer amb detall el Pla Director del Carraixet i la primera fase d’intervenció sobre el barranc que l’administració provincial ha projectat entre els nuclis de Montcada, Foios i Alfara.

Amigues del Carraixet està sol·licitant als ajuntaments i entitats amb competències sobre els municipis per on passa el barranc reunions per tal d’abordar la problemàtica dels residus al voltant del Carraixet, especialment greu al tram sobre el qual la Diputació ha anunciat les primeres actuacions, però igualment preocupant i degradant per a l’entorn a la resta del llit fins la desembocadura a Alboraia. “Volem conéixer el projecte d’execució, perquè ens estimem molt la zona, tot i la degradació extrema que pateix, i no volem que es duguen a terme iniciatives com l’encaixonament del barranc que es va fer fa alguns anys entre Vinalesa i Tavernes o al barranc del Palmaret”, han manifestat des de la plataforma.

Amigues del Carraixet, a més, demana la implicació de tots els agents que intervenen al voltant del barranc. “Portem molts anys, dècades, en què uns i altres s’han passat la pilota sense assumir les competències en matèria mediambiental i de retirada de residus. Ja hi ha prou. No és tracta només de la neteja dels enderrocs, sinó del control i la vigilància adequats perquè ningú puga accedir al barranc a dipositar deixalles”, han expressat des de la plataforma veïnal. L’entitat ha afegit que els ajuntaments “no han de tindre por i han de donar la cara pel barranc, i tan se val si hi ha que multar a grans empreses constructores o a llauradors particulars per abocar il·legalment residus al barranc”.

La plataforma Amigues del Carraixet compta amb la recent adhesió de l’associació Per l’Horta, així com del suport d’Acció Ecologista Agró, l’Associació Cultural Macarella de Bonrepòs i Mirambell, el Col·lectiu Bòbila d’Alfara, l’Associació d’advocats de Protecció Animal i Medi Ambient, La Cultural i l’Ateneu de Montcada. Durant el passat estiu es realitzaren diferents jornades de neteja i conscienciació al Pont Sec del Carraixet. Des d’aleshores, gràcies a la petició de la plataforma, l’Ajuntament de Moncada va col·locar dos contenidors de fusta perquè les persones que visiten el paratge tinguen, com a mínim, un contenidor on abocar les deixalles.