Amigues del Carraixet es reunix amb la Diputació i concerta cita amb el Comissari d’Aigües de la CHX

La plataforma Amigues del Carraixet s’ha reunit esta setmana amb la vicepresidenta de la Diputació de València i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, i amb la Diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, per conéixer el Pla Director del Carraixet i la primera fase d’intervenció sobre el barranc que l’administració ha projectat entre els nuclis de Montcada, Foios i Alfara del Patriarca. Les representants de la institució provincial han explicat que al 2020 hi ha consignació pressupostària, una partida de 350.000 euros, per a la redacció del projecte i l’execució de la primera actuació anunciada, tot i que les obres es durant a terme durant el 2021.

Amigues del Carraixet ha valorat molt positivament la reunió així com la iniciativa de la Diputació al voltant de la regeneració del barranc, tot i que ha demanat consultar el projecte específic de la primera fase quan estiga redactat. Així mateix, la plataforma continua exigint la implicació de la resta d’agents polítics i institucionals “perquè la protecció del barranc no es quede en una actuació puntual de regeneració sinó que la seua preservació estiga garantida a llarg termini”. D’aquesta manera, aquest dijous de vesprada, representants del moviment veïnal es reuniran a Foios amb regidors i regidores de l’entorn del Carraixet i divendres de matí hi ha una cita programada amb el Comissari d’Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo.

“Els ajuntaments han omés la seua responsabilitat amb el barranc al·legant que la seua neteja és competència de la Confederació, però això no és del tot cert i hi ha sentències que ho acrediten”, han explicat Amigues del Carraixet, que han afegit que es busca “la complicitat de tots els agents per anar tots d’una i fer del barranc un lloc viu, net i proper al veïnat. A més de donar valor a l’espai natural, s’ha de limitar l’accés a les empreses que aboquen lliurement i amb impunitat els seus enderrocs, així com educació ambiental i recursos perquè el sector agrari siga responsable amb la correcta retirada dels envasos fitosanitaris”.

Amigues del Carraixet compta amb el suport de veïns i veïnes dels pobles de l’Horta Nord així com de les associacions Agró, Macarella, La Cultural, L’Ateneu, Bòbila i Per l’Horta. La plataforma està oberta a l’adhesió de totes les entitats cíviques i persones particulars interessades en la defensa i protecció del medi ambient.