Aquest cap de setmana comença la temporada de platja a Meliana

L’Ajuntament de Meliana començarà oficialment la temporada de platja aquest cap de setmana amb l’inici de les tasques de vigilància. Tradicionalment, aquest servei s’ofereix els últims dos caps de setmana de juny i els dos primers de setembre, i els mesos de juliol i agost complets. Enguany, se n’ha fet una nova adjudicació per als pròxims quatre anys per un import total de 112.917,97 € a l’empresa Provita Sociedad Cooperativa Madrileña.

Com explica l’alcalde i responsable de Seguretat Ciutadana, Josep Riera, “el servei contempla les tasques de balisament, vigilància, salvament i socorrisme per a atendre les dos platges clarament definides amb què compta el municipi”. D’una banda, el tram de platja, d’uns 700 metres, entre els espigons de protecció i, de l’altra, el tram entre l’espigó sud i la gola de sant Vicent que fita amb la platja d’Alboraia.

El servei estarà dotat almenys amb tres persones amb la preparació i la titulació requerides, que comptaran amb el material necessari com ara l’embarcació de salvament, l’equipament individual i de rescat requerits, dos torres mòbils o cadires de vigilància, els radiotransmissors, la llitera i el material sanitari per als primers auxilis, entre altres. Així, incideix el responsable municipal: “hem ampliat el personal adscrit amb una persona més i la vigilància serà des de les 10.30 h fins a les 19.00 h”. Una atenció que, com contempla l’adjudicació, comptarà amb la posta corresponent.

Finalment, Riera conclou: «es tracta d’oferir un servei adequat en una platja com la de Meliana, que no està urbanitzada però que té una afluència molt familiar«. Les característiques de la zona, les possibilitats limitades d’aparcament i l’accés en cotxe només per un punt fan que la capacitat d’estacionament siga limitada. Per això, l’Ajuntament també activa al juliol un servei d’ordenació, regulació i vigilància de les zones d’aparcament amb un pla d’ocupació específic per a la temporada d’estiu. D’altra banda, una manera d’anar-hi que cada volta s’usa més, sobretot entre la gent jove, és la bicicleta, ja que s’hi pot arribar transitant per l’Anell Verd metropolità tant des de l’oest com des del sud.