Arranca Sagunt a Escena amb música, circ, teatre i art

Arranca Sagunt a Escena amb música, circ, teatre i art

La 36a edició del festival Sagunt a Escena arranca oficialment dijous 25 a les 20 hores amb l’actuació a la Glorieta de Sagunt de la companyia La Finestra Nou Circ. El dia anterior, dimecres 24, hi ha una prèvia al festival amb l’actuació al Centre Cívic del Port de Sagunt a les 20 hores de Voluta Circo, amb l’espectacle ‘Más allá del zaguán’.

Voluta Circo és una companyia emergent d’Andalusia sota la direcció de Pau Portabella i coproduïda per l’escola de circ i teatre CAU de Granada. ‘Más allá del zaguán’ és una fusió de circ, teatre i música, que utilitza un instrument tradicional del País Basc, la txalaparta, d’una manera innovadora i experimental i que aposta per nous llenguatges dins del nou circ, a l’abast de tot tipus de públic.

Les dues actuacions són part de la programació de l’Off Romà, actuacions fora del teatre romà, la majoria d’aquestes gratuïtes i per a tots els públics, i que es representen a diferents espais de la ciutat.

La Finestra Nou Circ naix a mitjan 2012 amb la unió de quatre professionals de llarg recorregut en el nou circ de València, amb l’objecte de desenvolupar projectes socials, formatius i culturals entorn el circ, amb una proposta estètica innovadora i dirigida a públics de totes les edats.

Fins ara han produït diversos espectacles com aquest. ‘Memphis rock & circ’ és un espectacle que ens proposa un viatge al Memphis, mític bar de ‘rock’ dels 50 on un cambrer i músic carismàtic rep cada nit un peculiar grup d’amics. Música en directe, malabars, acrobàcies i humor en una frenètica i divertida història de trobades i desacords al ritme de ‘rock & roll’.

Després de l’actuació a la Glorieta de La Finestra Nou Circ, s’inaugurarà al carrer del Castell de Sagunt l’exposició ‘Somnis d’una nit d’estiu’, del col·lectiu de dones artistes La Tira de Dones, que col·labora des de fa anys amb el festival.

Per a tancar aquesta jornada d’inauguració, a les 21.30 hores a la Pujada al Castell, Luis Sanz ens oferirà el concert ‘Notes a la ciutat’amb dolçaina i piano al carrer. Fins ara, els carrers de les nostres ciutats són l’escenari habitual de la dolçaina, però, i si veiem un piano en ells? La potència sonora de la dolçaina juga amb la delicada però, alhora, imponent presència de les meravelloses tecles d’un piano, que baixa al carrer per a acompanyar amb ritmes i melodies el so tradicional de la dolçaina

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *