Arriba a Godella la XVI edició de Catacumba Film Festival

Catacumba, el festival de cinema que va nàixer amb el segle, afronta la seua 16ª edició que tindrà lloc del 31 d’octubre al 4 de novembre en el teatre Capitolio de Godella.

La proposta s’ha consolidat durant aquests últims anys amb una programació innovadora que «baix el paraigua de cinema clandestí, underground i experimental arreplega produccions cinematogràfiques independents que ofereixen una mirada alternativa creada a partir de la transversalitat que permet el llenguatge fílmic», explica Sergi Inclán, codirector de Catacumba Film Festival al costat de Javier Llorens.

«Per al poble de Godella és un vertader luxe poder comptar amb un festival d’estes dimensions, on cada any veiem treballs d’una qualitat impagable i gaudim amb la gran oferta d’activitats paral·leles que es programen per a tots els públics», apunta la regidora de Cultura, Tatiana Prades.

El festival alçarà el teló el pròxim dimecres 31 d’octubre en una gala d’inauguració que comptarà amb el concert del grup valencià La Plata. A partir d’ací, més de cinquanta projeccions, entre llargmetratges i curtmetratges, i activitats paral·leles per a edulcorar la seua programació. Entre elles, una matiné infantil dirigida als més xicotets, amb la projecció de la pel·lícula El conte de la princesa Kaguya del director japonèsIsaoTakahata, el ja tradicional concurs de crits i el cinema-concert de clausura, en el qual Antonio J. Iglesias &mono33 ambientaran musicalment diferents fragments del cinema clàssic.A més, el 2 de novembre Catacumba traslladarà el festival a la seu de la Filmoteca Valenciana per a una sessió matinal de cinema underground on, gràcies a la col·laboració d’Aurea Ortiz, es projectaran xicotetes obres restaurades de Lluis Rivera o Rafa Gassent, així com treballs realitzats entre el 1900 i 1920.

Aquesta edició destaca per la diversitat de les seues obres, que van des de les més distingides obres d’animació dels últims anys, amb treballs tan dispars en tècnica com són TheAbsence of EddyTable, Bendito Machine VI, la peculiar Wildebeest o la minuciosa Bloeistraat 11 fins al cinema documental de TheManwithMyName que es submergeix en els àlies del cinema italià o LottethatSilhouetteGirl que ens redescobreix la tècnica primigènia de la directora LotteReiniger.

Un cinema crític i arriscat que es plasma en curtmetratges com la brasilera MeninasFormicida –recentment projectada en la Mostra Internacional de Venècia-, obres intel·ligents com l’encantadora Goddoesexist, orWhere Do BabiesComeFrom i treballs que retraten i retracten l’actualitat en obres tan directes com en la també russa WrongShape o en la francesa OdolGorri.

A destacar també la vesprada del divendres 2 de novembre dedicada enterament a la tècnica de stop motion en la qual a més de poder impregnar-se dels curtmetratges d’aquesta secció es durà a terme la trobada «Les edats del Stop Motion» amb els especialistes més granats en aquesta tècnica que durant diverses dècades estan situant a València en el centre de l’animació mundial.

Obres procedents de setanta nacionalitats s’han presentat a la present edició del festival de curtmetratges de Catacumba. Els treballs finalistes competeixen en quatre seccions: la secció oficial, el premi al curtmetratge més entranyable, la dedicada al Stop Motion i València Cinema, secció reservada a la cinematografia local.

Catacumba reparteix 2.500 euros en premis, a més deles seues peculiars estatuilles –els Fetus d’Or i la Nina Trencada–, que enguany han sigut elaborades per l’artista Diego Fermín. A les eclèctiques col·laboracions del festival es suma també la de l’il·lustrador Martín López, autor de la imatge gràfica de la present edició. Tota la programació es pot consultar en www.catacumba.org.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *