Arriben els pressupostos participatius a l’Ajuntament de Meliana

L’Ajuntament de Meliana s’estrena enguany en els pressupostos participatius. Amb esta finalitat, destinarà 45.000 € a inversions que proposen els ciutadans i les ciutadanes de Meliana. La idea es poder executar-ne tres d’aproximadament 15.000 € cada una.

La regidora de Participació Ciutadana, Laura Peris, detalla quin serà el procediment de participació, “del 20 de març al 13 d’abril està obert el termini per a fer les propostes, que es podran fer directament a l’apartat corresponent del web municipal http://participa.meliana.es o enviant un correu electrònic a participa@meliana.es”. S’ha habilitat un formulari en què cada persona introduïx les dades personals, subjectes a la legislació de protecció de dades, i fa una breu descripció de la inversió-actuació que proposa.

Finalitzat el termini de presentació de propostes, una comissió tècnica valorarà que s’ajusten a les bases i s’obrirà el període de votació, del 23 d’abril al 6 de maig, que podrà ser telemàtica o presencial a l’Ajuntament mateix, però sempre des del web municipal. En la votació podran participar totes les persones empadronades a Meliana amb 16 anys o més.

La responsable valora positivament “els xicotets passos que s’estan fent perquè la ciutadania s’implique en el dia a dia del municipi des de diferents àmbits”. Així, l’aplicació Línia Verda permet traslladar a l’Ajuntament les incidències a la via pública des de qualsevol mòbil; les passades Falles, 3.216 vots van decidir el premi de la Generalitat a la millor falla del poble, i ara -incidix Peris- “poden fer propostes d’actuació i d’inversió per a enguany”. A més els perfils de les xarxes socials municipals, el contacte des del web i el Ban2.0 per WhatsApp servixen de canals de comunicació bidireccionals. La intenció és que el 9 de maig es facen públics els resultats i es puguen programar les actuacions fins al final d’any.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *