Associacions de l’Horta Sud reclamen a l’Estat que reconsidere la subvenció per al transport metropolità

Els Pressupostos Generals de l’Estat deixen a l’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de València –en la qual està inclosa l’Horta Sud- sense la subvenció de 38 milions d’euros que havia demanat la Generalitat Valenciana per a incentivar el transport públic en aquesta àrea. Per contra, el consorci Regional de Transport de Madrid rebrà 127 milions d’euros, l’Autoritat del transport de Barcelona rebrà 109 milions i Canàries 48 milions.

València és la tercera àrea metropolitana en España i es queda sense subvenció. Els 60 municipis que conforme l’entitat i 1.8 milions de persones es veuran afectades negativament en la millora de transport metropolità, el desenvolupament del pla de mobilitat sostenible o la integració tarifària.

A l’estudi publicat per la Fundació Horta Sud al 2008 sobre l’anàlisi de la mobilitat a l’Horta Sud, fet per Josep Vicent Boira i Evarist Almudèver, s’assenyalaven els reptes de futur del transport metropolità, tal i com assenyala la Comissió Europea, «necessitem unes ciutats i unes àrees metropolitanes de circulació més fluïda i pacífica, més segura i accessible, amb una integració de les perspectives de transport i ordenació territorial, amb una visió coherent del sistema de mobilitat, amb un desenvolupament de tecnologies intel·ligents i netes que, alhora, ajuden a augmentar la qualitat ecològica dels espais metropolitans. Només amb una integració de les conurbacions metropolitanes i una perspectiva global i amb finançament per part de l’Estat es podrà aconseguir una base sòlida per a una planificació eficaç de la mobilitat».

La millora de la xarxa de transport metropolità es una mesura necessària per a incrementar la qualitat de l’aire i del medi ambient i per extensió la salut i la qualitat de vida de tota la població de l’àrea metropolitana.

Des de les associacions de l’Horta Sud es destaca que «açò s’uneix al dèficit de finançament que venim patint des de fa anys. Enguany, cada valenciana i valencià rebem 237€ menys que la mitja de l’Estat, o 839€ menys que l’autonomia millor finançada, la qual cosa equival entre un 10% i un 29% menys de recursos, respectivament. Si sumem infrafinançament i infrainversió, enguany, la nostra discriminació arribarà als 1.600 milions d’euros, si sols ens comparem amb la mitjana. Estem en una situació insòlita, sobretot perquè tenim una renda per càpita inferior en 12 punts a la mitjana. I, no obstant això, som l’autonomia que menys recursos per habitant rep; l’única que, tot i ser pobra, aporta al conjunt de l’Estat. El resultat és insuportable per a la ciutadania valenciana. L’any passat més de 600 entitats signaren un manifest reclamant un finançament més just, també des d’ací vos convidem a adherir-vos en https://finançamentjust.com».

Per tot açò, les associacions reclamem a l’Estat Espanyol que reconsidere als seus pressupost generals la subvenció demanada per la Generalitat Valenciana per al transport Metropolità; recolzen les accions encaminades a defendre esta subvenció per a l’àrea metropolitana i per a un finançament just per a la Comunitat Valenciana i demanen «a tots i totes els diputats i diputades valencianes el seu vot en contra dels pressupostos generals de l’Estat per discriminar a l’àrea metropolitana de la ciutat de València».

A més, assenyalen que «si esteu d’acord amb aquests punts per a la millora del transport metropolità i voleu adherir-vos com a entitat i donar força a aquestes idees només teniu que enviar un correu electrònic a fundacio@fhortasud.org».

Relació actual de les associacions reivindicatives:

Plataforma pel transport públic de l’Horta Sud,
Fundació Horta Sud,
Associació Veïnal Encreuellades d’Aldaia,
Associació Veïnal del Barri del Crist,
Associació Veïnal de l’Avinguda de la Pau de Mislata i Xirivella, Associació Veïnal de Montealegre i Adjacents,
Associació Veïnal San Ramón i Mont de Pietat de Xirivella, Associació Veïnal Alqueries i Habana Vella,
Associació Veïnal la Sequieta d’Aldaia,
Associació Veïnal la Pedrota d’Aldaia,
Federació d’Associacions Veïnals Silvela de Xirivella,
Associació Veïnal i Cultural Tres Forques,
Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana,
Col·lectiu Fora Túnel de Pérez Galdós i Giorgeta,
Federación de Entidades Andaluzas Comunitat Valenciana,
Fundación Movimiento Ciudadano,
Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud,
Escola de Formació de la Federació de Cases de Joventut CV.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *