Augmenta la freqüència de pas de la línia 112

L’alcalde de la Pobla de Farnals, Enric Palanca, i la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Maria Luisa Aragó, s’han reunit recentment amb el director de l’Autoritat Metropolitana de Transport, Manuel Martínez Grau, per a tractar les millores que s’estan implementant en la línia d’autobús 112 que uneix Sagunt amb València, passant per tots els pobles del litoral de l’Horta Nord.

Per un costat, s’ha ampliat la periodicitat de pas dels vehicles, que durant els mesos d’hivern realitzen 14 viatges d’anada i 14 de tornada entre les 7 del matí i les 9 de la nit, front als 11 autobusos que passaven fins ara. També els caps de setmana i dies festius hi ha una major periodicitat de pas, passant de 3 a 5 viatges diaris.

L’increment del nombre d’autobusos es notarà encara més durant l’estiu, perquè segons l’anunci de l’Autoritat Metropolitana de Transport, passaran fins a 24 combois diaris, el que suposa una mitjana de dos autobusos per hora. A més, s’està treballant en la licitació del servei nocturn, perquè la Pobla de Farnals i la resta de pobles de la costa de l’Horta Nord estiguen interconnectats amb València i Sagunt entre les 10 de la nit i les 8 del matí.

“Són bones notícies pel que fa a la vertebració de la comarca a través del transport públic, facilitant la connexió dels pobles amb la capital i amb Sagunt”, ha manifestat Maria Luisa Aragó, regidora de Medi Ambient, que ha destacat que este tipus de polítiques facilitadores del transport interurbà “són les que fan consciència cap a una societat més sostenible i respectuosa amb l’entorn”.

A la reunió mantinguda amb el director de l’Autoritat Metropolitana de Transport, l’alcalde i la regidora de la Pobla de Farnals han proposat la implantació d’una nova parada perquè el veïnat de la platja puga accedir amb facilitat als serveis que s’oferixen a l’entorn del Centre Comercial El Manar, que podria ubicar-se a la rotonda de l’Hotel de Massalfassar. La viabilitat de la iniciativa, que ha estat rebuda amb interés, serà estudiada pels representants de l’administració valenciana.