Banderes blaves, un any més, per a les platges de la Pobla de Farnals i Puçol

Xavier Alcàcer, regidor de Platja de Puçol, i Emili Gómez, edil de Turisme de la Pobla de Farnals, acudiren el passat 26 de juny al Centre de Turisme de Castelló a recollir les Banderes Blaves concedides un any més a les platges d’estos dos municipis de la Mancomunitat de l’Horta Nord. Este reconeixement, atorgat per la Federació Europea d’Educació Ambiental, servix com a garantia de l’excel·lència del litoral, i la seua adjudicació es basa en criteris com la qualitat de l’aigua, la neteja de l’espai, la presència de serveis sanitaris, la seguretat, la informació aportada al visitant o les iniciatives de conscienciació ecològica desenvolupades.

La Platja Nord de la Pobla de Farnals és un espai familiar amb diverses opcions lúdiques i gastronòmiques. Al sud limita amb el port esportiu, que disposa d’empreses dedicades al lloguer d’embarcacions i Club de Busseig. L’Ajuntament té implantat un sistema de gestió mediambiental, de qualitat turística i accessibilitat d’acord amb les normes ISO-9001, ISO-140001, ISO-13009 i UNE 170001. D’altra banda, el municipi està treballant en l’obtenció de nous reconeixements que avalen, entre altres coses, la condició del passeig de Colom com espai totalment accessible per a persones amb diversitat funcional.

La Platja de Puçol oferix també un punt per a tota la família i es caracteritza per la presència d’edificacions de baixa altura, principalment d’habitatges particulars. Des de fa alguns anys, s’està intentant recuperar la flora dunar típica de la regió i per això s’ha delimitat i protegit part de litoral. A més de la Bandera Blava, també disposa del distintiu Q de Qualitat Turística i complix amb els criteris de serveis i gestió mediambiental marcats per la norma internacional ISO-14001. A l’igual que la platja de la Pobla de Farnals, disposa d’una zona accessible per a persones amb diversitat funcional que compta amb banys adaptats, ombratge específic, places d’aparcament reservades o cadires amfíbies entre altres elements.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *