Benetússer conmemora el 9 d’Octubre entregant les medalles d’argent de l’Ajuntament

El 9 d’Octubre per a commemorar el dia gran de la Comunitat Valenciana, Benetússer farà entrega en la plaça de la Xapa de les medalles d’argent de l’Ajuntament en reconeixement a les persones, entitats i comerços que hagen contribuït amb la seua labor o trajectòria professional a millorar la vida a Benetússer o la seua projecció en la resta del món. Enguany es una edició molt especial ja que la cerimònia compleix 25 anys. Els primers veïns condecorats amb esta distinció foren D.Salvador Carbó pel seu treball periodístic i d’ensenyament al municipi al 1993. A l’any següent varen rebre la insígnia D.Jesús Colón, fundador del UD Benetússer i José Portalés Talavera per la seua participació activa promocionant la cultura, l’esport, les entitats… La primera dona a rebre el reconeixement va ser Mercé Viana Martínez al 1999, per la seua producció literària dirigida als infants i renovació pedagògica al món educatiu. En quant a les entitats, el Grup de Danses Hawwara i la Sociedad Colombófila El Porvenir foren les primeres condecorades. L’any següent es va crear un nou premi dirigit als comerços que anà per a Licorería Vigarto i Productos Alimenticios Meivel al 1996 i 1997. Segons explica la regidora de Festes, Loli Ceacero, «són moltes les persones que han rebut aquest guardó però encara són moltes més les que s’ho mereixen, sens dubte».

Participació ciutadana
Enguany, per primera vegada, la ciutadania ha pogut participar en l’elecció dels premiats aportant una nominació, gràcies a la nova normativa de les medalles aprovada fa dos anys. El Grup de Teatre Els Escalons ha proposat José María Chornet i la corporació ho va aprovar. En quant als premiats d’este 2018 són:
Miguel Pons García, per la seua trajectòria musical i labor al capdavant de la Coral de la Mare de Déu de Benetússer. Miguel és un respectat professor de música i director, entre altres grups dirigeix a la Coral polifònica Santa Anna d’Albal i de Benimodo, toca una gran quantitat d’instruments musicals.
José María Chornet , José María Chornet per la seua trajectòria com a músic i compositor de folklore valencià. Chornet ha recorregut gran part d’Espanya portant el nom de Benetússer amb ell i ha compost infinitat de cançons a més de ser un virtuós amb la dolçaina. Antonio Campos per la seua tasca como a fotògraf per a l’Ajuntament durant els anys 60-70. Òptica Molins, comerç que ja porta 40 anys assentat en la localitat gràcies als seu tracte familiar .
Els dies previs al 9 d’Octubre també s’han programat diferents activitats per a totes les edats com a tallers infantils de fruites de Sant Donis, concerts de música en valencià, actuacions musicals i cercaviles , a més d’una exposició commemorativa sobre les medalles d’argent en el xalet de la Xapa.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *