Bitllet conmemoratiu de l’arribada del trenet a Rafelbunyol fa 125 anys

FGV, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, ha començat a distribuir una targeta de transport especial, dedicada al 125 aniversari de l’arribada del trenet a Rafelbunyol. L’empresa pública ha emès 24.300 targetes amb aquesta imatge que ha començat a distribuir-se en les màquines de auto venda i estacions de la Línia 3 (Aeroport-Rafelbunyol).

Aquest nou billet és vàlid per a recarregar els diferents títols propis de Metrovalencia i integrats amb altres operadors.

Com a part de les iniciatives promogudes amb motiu d’aquest aniversari, FGV ha col·laborat en les exposicions que han organitzat els ajuntaments d’Alboraia, Museros i Rafelbunyol. L’empresa pública ha aportat divers material del seu arxiu històric, com a fotografies, documents i peces originals com a rellotges, banderoles, cartells indicatius o gorres pertanyents als diferents uniformes utilitzats a llarg d’aquest període.

Restauració del tractor 4

Com a part d’aquesta commemoració, FGV ha iniciat també els treballs de restauració del Tractor 4, exposat com a peça històrica en l’exterior de l’estació de Rafelbunyol.

El Tractor T4 forma part de la col·lecció de material històric de FGV i va ser construït per Devís en la dècada de 1930 per a la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils Valencians. Els seus inicis com a tractor de maniobres per a remolcar el material ferroviari del trenet estan lligats a la Segona República.

Després de diversos anys fora de servei va ser restaurat i situat com a monument en 1985 quan es va reformar l’estació de Rafelbunyol, amb l’objectiu de preservar i tenir sempre present l’evolució històrica del transport metropolità.

La tornada del Tractor 4 està previst per al pròxim mes de novembre, coincidint amb la data en què es va inaugurar l’estació de Rafelbunyol, el 18 de novembre de 1893, quan complisca 125 anys.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *