Burjassot participará en el Climathon 2018

La iniciativa Climathon, un moviment global dedicat a afrontar els desafiaments climàtics, torna a Burjassot el pròxim divendres 26 d’octubre. La trobada mundial d’idees emprenedores contra el canvi climàtic està organitzat per la plataforma europea de lluita contra el canvi climàtic, Climate-KIC, i promocionat a Burjassot per la Universitat de València i l’Oficina de Sostenibilitat Local.

L’ objectiu de la trobada, que té una durada de 24 hores, és buscar idees pràctiques, innovadores i emprenedores per a lluitar contra el canvi climàtic. Cadascuna de les ciutats participants se centra en un desafiament climàtic local, que en el cas de Burjassot serà la cerca d’estratègies per a gestionar correctament els problemes derivats de les pluges i els sistemes de drenatges urbans.

L’Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot col·laborarà en l’esdeveniment i la regidora de Medi Ambient Lluna Àrias serà una de les ponents de la jornada inaugural. Per a la regidora, «Les pluges torrencials dels últims dies han posat de manifest que el canvi climàtic és una realitat i que ja patim les seues conseqüències. Unes conseqüències agreujades per una inconscient planificació urbanística i uns deficients sistemes de drenatges urbans. Davant aquestes situacions són necessàries iniciatives com la que estem portant endavant des de la regidoria de Medi Ambient de Burjassot en col·laboració amb l’equip de climatologia des de satèl·lit de la Universitat de València per proposar millores en la xarxa de drenatge de Burjassot mitjançant infraestructures verdes que drenen l’aigua i eviten les grans inundacions al municipi.»

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *