Burjassot participarà en la marxa estatal contra les violències masclistes

L’Ajuntament de Burjassot participarà en les accions previstes amb motiu de la marxa estatal contra les violències masclistes del pròxim 7 de novembre, gràcies a la moció conjunta que s’ha presentat aquest passat dimecres per iniciativa de Compromís, i que respon, per la seua banda, a la crida feta pels organitzadors.

 

Al text s’especifica que el consistori promourà la participació ciutadana a la marxa i col·locarà a la façana del seu edifici una pancarta amb el lema «Contra les Violències Masclistes», al igual que es farà cada 25 de novembre, Dia internacional contra la violència cap a les dones. A més, l’Ajuntament es compromet a través d’aquesta moció a sostindre els recursos necessaris per a la prevenció i atenció estable i de qualitat a les víctimes, cobrint la rehabilitació, avaluació i seguiment, i a fer-ho garantint la màxima accessibilitat a eixos recursos, de manera confidencial i protegida.

 

Així mateix, la moció insta a fomentar la participació de la societat civil (en particular les organitzacions de dones), a contribuir a la promoció de la igualtat i contra la violència de gènere als centres educatius i a treballar en la sensibilització contra el sexisme en totes les actuacions i serveis de competència municipal. També es busca el compromís amb l’eradicació del sexisme, la segregació, l’assetjament i els estereotips sexuals, amb actuacions com ara la proposta feta per Compromís el passat mes de setembre perquè el consistori no col·labore en cap esdeveniment on estiguen involucrats diners provinents d’empreses què utilitzen la dona com a reclam publicitari.

 

Finalment, la moció, presentada a iniciativa de Compromís i recolzada per tots els grups polítics amb representació, demana a l’Ajuntament especial atenció a les dones amb discriminació múltiple i altres col·lectius agredits per la violència masclista, com ara les persones migrants, en situació d’atur o dependents, o amb diversitat sexual.

 

El portaveu del Grup Compromís a l’Ajuntament de Burjassot, Emili Altur, ha destacat que «totes les entitats, especialment les públiques, estem emplaçats, no sòls a manifestar-nos i contribuir amb accions ciutadanes com aquesta, sinó també a reactivar i millorar la prevenció i la resposta a aquesta violència que, només aquest passat estiu, ha provocat la mort de 37 dones i 8 menors… i això sòls és la punta de d’iceberg».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *