Burjassot recorrerà la decisió del Ministeri de dissoldre l’Institut Municipal de Cultura i Juventut

L’Ajuntament de Burjassot ha celebrat aquest matí un ple extraordinari i urgent per a donar compte de la dissolució de l’lnstitut Municipal de Cultura i Joventut i de la Fundació Vicent Andrés Estellés.

Es compleix així amb el requeriment del Ministeri d’Hisenda, que demana l’extinció de l’organisme, en entendre que no compleix amb la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local, que obliga a donar-la de baixa en la Base de dades Generals d’Entitats Locals, per trobar-se en desequilibri financer. Segon Conpromís «des de l’Ajuntament no es va procedir a aplicar el Pla de Correcció de Desequilibri Financer en l’Institut Municipal, entenent que aquest no li afecta per no desenvolupar activitat econòmica i ser un Organisme Autònom».

Ara, el Ministeri obliga a aquesta dissolució i serà el mateix Ajuntament qui es faça càrrec de la gestió de les àrees de Cultura i Juventut, de manera que es continuen donant als veïns i veïnes de Burjassot els mateixos serveis, tal com explica la regidora Maria Viu, vicepresidenta de l’extingit Institut Municipal de Cultura i Juventut de Burjassot: «hi ha un canvi de gestió, però no d’objecte ni de funcionalitats, de manera que l’objectiu és que la ciutadania no veja minvats els serveis que fins ara rebia de l’Institut.»

A més, ja s’ha notificat la no conformitat amb la notificació i s’han activat els mecanismes legals per a recórrer-la. El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Burjassot, Emili Altur, ha explicat que «hi ha buits legals» en referència a diversos informes que alerten sobre la manca de fonaments del requeriment del Ministeri d’Hisenda, la qual cosa «ve a donar-nos la raó i dóna suport a la interpretació de la llei que es va fer des del consistori. Per això, la nostra intenció ferma de recórrer legalment la decisió, que, a més, s’ha pres sense notificació prèvia, amb traïdoria i sense respectar el principi d’audiència a les parts interessades.»

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *