Burjassot se suma a la petició de declarar les Normes de Castelló Bé d’Interés Cultural

Burjassot s’adhereix a la Resolució de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport conduent a la declaració de Bé d’Interès Cultural Immaterial a favor de les Normes de Castelló. El ple de l’Ajuntament de Burjassot ha aprovat aquest dimarts la moció de Compromís sol·licitant aquesta adhesió, amb els vots a favor de tots els grups excepte els del PP, que ha votat en contra i els de Ciudadanos, que s’ha abstingut.
Es trasllada així la invitació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies als ajuntaments valencians perquè es manifesten sobre aquesta resolució.
El text de la resolució destaca que “la llengua pròpia és la més alta manifestació de la personalitat d’un poble” i “al llarg dels segles, els valencians s’han convertit en dipositaris de l’herència d’una llengua amb una grandesa literària que, com a vehicle de pensament, educació i comunicació, està en constant evolució i s’enriqueix gràcies a l’ús i la fidelitat dels seus parlants”. Així, segons la resolució, “la denominació Normes de Castelló està documentada i estesa des de fa dècades en la societat valenciana i en els àmbits especialitzats i professionals dels estudis filològics, literaris i d’història cultural”.
La regidora i vicepresidenta de l’IMCJB, Maria Viu, que ha defensat la moció, ha explicat que les Normes de Castelló “són un recull de huit pàgines que es van signar en el 1932 en la ciutat de Castelló, i que son les bases per a la unificació ortogràfica del valencià.” Per a Viu, “van ser, d’alguna manera el document que va contribuir a unificar, donar caràcter de llei i impulsar estudis lingüístics posteriors que van contribuir a desenvolupar la normativització del valencià i la seua inclusió com a disciplina científica”.
Per la seua banda, el portaveu del grup Compromís a l’Ajuntament de Burjassot, Emili Altur, ha reiterat que “el mateix Estatut d’Autonomia assenyala que la Generalitat ha de vetllar per la protecció i la defensa de la identitat i dels valors i interessos del poble valencià i pel respecte a la diversitat cultural de la Comunitat Valenciana i el seu patrimoni històric. I no se’ns acudeix cap altra entitat cultural que necessite de major protecció que la nostra llengua, que estimem i fem servir dia a dia com a vehicle de comunicació i de germanor”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *