Caixa Popular i el Teatre Olympia renoven el seu acord de col·laboració

Després de tres anys caminant de la mà, Caixa Popular i el Teatre Olympia de València anuncien la renovació del seu acord de col·laboració per als pròxims dos anys, una nova etapa en què totes dues entitats continuaran treballant per i per a la cultura valenciana.

 

Aquest projecte de mecenatge cultural per part de l’entitat financera, que va veure la llum el 2019 s’instaura així com una estratègia sòlida i ferma per a posar en valor un dels espais culturals més icònics de la ciutat de València amb més de cent anys d’història.

 

D’aquesta manera, es dona continuïtat a un projecte conjunt que té com a objectiu construir sinergies per créixer conjuntament, aportant el màxim de cada institució a la ciutadania valenciana.

 

Com destacava en la signatura de l’acord fa ja tres anys el director de Relacions Institucionals i RSC de Caixa Popular Paco Alós, “aquest acord no és només un tema de caràcter econòmic, el que volem és generar sinergies i aprofitar els públics per a acostar la gent a la cultura”.

 

De la seua banda, el director del Teatre Olympia Enrique Fayos destacava que la unió d’iniciatives privades com aquesta ens permet caminar cap a un model anglosaxó, potenciant els seus punts forts i acostant al públic propostes artístiques que per si sol el teatre no podria programar.

 

Aquest acord conjunt ha portat les entitats durant aquests tres anys a promoure projectes i campanyes de molt diferent índole, des de la creació de continguts específics per als amants del teatre fins a la promoció i sortejos d’entrades, entre altres.

 

Cal destacar projectes com el de Caixa Popular Dona, amb entrevistes a dones de l’àmbit teatral que servisquen d’inspiració i motivació per a dones emprenedores. Una iniciativa que es va inaugurar amb la participació d’Alaska i a qui van seguir dones referents del món del teatre com l’actriu María Castro i la directora de Comunicació d’Olympia Metropolitana Marí Ángeles Fayos.

 

També s’han creat les seccions Caixa Popular a Escena, en què es visibilitzen moltes de les professions que queden fora dels focus; o el programa 12+1 preguntes by Caixa Popular del podcast del Teatre Olympia, en què són els espectadors mateixos els que envien les seues preguntes als actors i actrius que passen per l’escenari del teatre.

 

De la col·laboració de totes dues entitats també ha sorgit la creació de contingut exclusiu, com ara vídeos sobre les produccions teatrals més interessants de la cartellera o fins i tot visites guiades pel teatre per a col·lectius de Caixa Popular.

 

S’han dut a terme esdeveniments gratuïts dins del teatre mateix, com el de Caixa Popular Dona la Veu, amb Gemma Nierga i Isaías Lafuente i conduït per Mariola Cubells per a donar a conéixer l’experiència d’aquests dos personatges referents.

 

A més, des del 2019 la imatge de les sales i els corredors del Teatre Olympia s’han decorat amb un disseny exclusiu que plasma aquesta col·laboració, donant visibilitat també a Caixa Popular en l’espai físic del teatre mateix com a principal patrocinador.

 

La continuació d’aquesta col·laboració en els pròxims dos anys pretén continuar creant sinergies entre totes dues entitats, consolidant així aquestes accions i obrint camí a nous projectes d’índole social.