Campanya per a l’estalvi d’aigua a Godella

Davant l’actual situació de sequera, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Godella vol recordar als veïns i veïnes del poble que l’aigua és un bé escàs i que és molt important fer-ne un ús responsable, que passa per modificar els nostres hàbits, havent d’adoptar aspectes de consum responsable. «Qualsevol gest en el nostre dia a dia pot ser important per a contribuir amb aquesta causa», ha assenyalat el regidor de l’àrea, Fernando Oliveros.

Així, seguint les directrius de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, és important recordar les següents mesures d’estalvi d’aigua:

– Utilitza només l’aigua que necessites i reutilitza-la sempre que pugues.

– Realitza un ús responsable de l’aigua en tots els àmbits de la teua vida. Al mercat trobaràs dispositius, com ara cisternes de doble descàrrega, atomitzadors, aixetes, monocomandaments, aixetes temporitzades etc., que et permetran estalviar fins a un 50% d’aigua.

– No contamines l’aigua innecessàriament, tria productes de neteja naturals i biodegradables, són molt més respectuosos amb el medi ambient.

– No utilitzes el vàter com a paperera. D’una banda, evitaràs que s’embosse i d’una altra, evitaràs interferir en el procés de depuració de les aigües residuals.

– No aboques l’oli usat al desguàs. Deposita’l als contenidors específics o als “punts nets” situats a Xicranda, a Vila Teresita, al poliesportiu i al mercat.

– Exigeix l’etiqueta ecològica europea al teu establiment a l’hora de comprar qualsevol electrodomèstic.

– Quan utilitzes la llavadora i el llavaplats fes-ho sempre que siga possible amb la càrrega plena i selecciona els programes ecològics que estalvien aigua.

– Al jardí, el reg gota a gota és molt més eficient que la mànega. Procura no regar en hores de màxima insolació per a evitar l’evaporació i tria plantes autòctones ja que són més resistents a la sequera.

– Quan rentes el cotxe, porta’l al túnel de llavat. Si ho fas a casa, evita usar la mànega ja que es malgasta molta aigua.

– A les piscines, un bon sistema de depuració i l’ús de productes antialgues, de clor, etc. permeten mantenir l’aigua durant anys.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *