Cap de setmana de Mercat Medieval a Manises

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Manises ha organitzat la XX edició del seu tradicional Mercat Medieval, amb el qual el centre històric de la ciutat farà un viatge enrere de diversos segles fins a l’edat mitjana durant el cap de setmana del 20 al 22 d’octubre. La inauguració institucional tindrà lloc el divendres 20 d’octubre a les 19.00 hores a la plaça de l’Església.

L’emplaçament ha sigut per tercer any consecutiu el nucli antic de Manises, concretament els carrers de Sant Joan i Major, les places de l’Església i del Cor de Jesús, els carrers Mossén Pere Esplugues i Sagrari, la plaça del Castell i el carrer del Dr. Català. Amb un horari molt ampli: divendres de 17.30 a 21.30 hores, dissabte d’11.30 a 14 hores i de 17.00 a 22.00 hores, i diumenge també d’11.30 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.30 hores. I per menjar, berenar o sopar, el mercat disposarà de taverna, forn i soc àrab amb teteria, on es podrà gaudir de la gastronomia més autèntica.

Per a recrear l’època medieval, aquest espai comptarà amb artesans, mercaders i taverners, juntament amb una decoració molt aconseguida, la qual farà endinsar-se a tot el que s’acoste en l’època medieval gràcies a camallargs, músics, geperuts o faquirs, així com ferrers i escultors de pedra i fusta. A més, tot estarà amenitzat amb música d’època, les mil danses de l’edat mitjana, personatges itinerants i actuacions especials com ara el Ball de Sant Vito, Dani Miquel i Pep Gimeno «Botifarra». Com és tradició, hi haurà activitats i desfilades a càrrec de les capitanies mora i cristiana 2018: Al-Nashir i Bukaneros. D’altra banda, també s’ha preparat un racó valencià, on s’exposaran eines del camp antigues, barraques i carros.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Javier Mansilla, s’ha mostrat «orgullós de poder celebrar amb tots els manisers i maniseres un Mercat Medieval que enguany celebra el seu 20 aniversari i que comptarà amb encara més activitats i treballs d’animació que els últims anys, gràcies a l’esforç que s’ha fet per part de l’Ajuntament, especialment des de la Regidoria de Turisme».

Cal recordar que aquesta serà la segona edició feta a Manises sense l’ús d’animals, ja que l’any passat es va introduir aquesta novetat dins del Mercat Medieval per tal d’oferir una alternativa d’oci sense utilitzar animals, defensant també els seus drets.

Aquesta XX edició del Mercat Medieval es suma a les celebracions del Mes del Valencià que l’Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Manises ha organitzat per al mes d’octubre, al llarg del qual es duran a terme una sèrie d’activitats culturals entorn de la festivitat del 9 d’Octubre per promoure l’ús del valencià en els àmbits socials i de la vida quotidiana.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *