Catarroja ajorna el ‘I Concurs Professional d’Allipebre’ per la previsió de pluges

Davant la previsió de pluges l’Ajuntament de Catarroja ha decidit ajornar el ‘I Concurs Professional d’Allipebre’ que s’haruia de celebrar el dilluns 26 de setembre. Per això ja s’ha començat a desmuntar l’espai que estava preparat per a desenvolupar el concurs.

La cita s’ajornat i proximament es concretarà una nova data.

El concurs, principal novetat d’aquestes festes de 2022, està dividit en dues seccions, una tradicional i una altra creativa. En el primer apartat, els concursants hauran de cuinar la recepta seguint estrictament la tradició catarrogina.

Encara que la seua elaboració ha patit evolucions que poden comprovar-se en restaurants i llars, el «vertader» all i pebre d’aquesta localitat únicament porta anguila, creïlla, all, gindilla i pebre roig (oli, aigua i sal aparte), segons remarca el consistori.

En l’apartat de concurs creatiu, l’organització atorgarà «total llibertat» als participants, tant en l’elecció dels ingredients com en les tècniques utilitzades.

«Volem que els cuiners ens oferisquen una mirada fresca i personal d’un plat de tota la vida. No exigim ni tan sols la utilització d’un ingredient en concret, només que aqueixa recepta, que esperem que siga nova i original, tinga una evocació clara a la tradicional. Una espècie d’homenatge de l’alta cuina a la tradició», exposà Lorena Silvent, vicealcaldesa de Catarroja.

El concurs es limita a 15 cuiners en la primera secció i a 10 en la segona. Per al concurs de all i pebre tradicional, l’Ajuntament busca professionals amb un reconegut prestigi a l’entorn de la cuina típica i de mercat, mentre que per a l’apartat creatiu se seleccionarà a joves amb «talent emergent» que hagen provat la seua capacitat creativa en la carta dels seus respectius restaurants.