Components de l'equip PONT.

Catarroja ajuda a 100 persones en risc d’exclusió a millorar les seues possibilitats sociolaborals

La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Catarroja ha començat el programa PONT, una iniciativa que pretén ajudar a persones en risc d’exclusió a potenciar les seues capacitats.

El programa, que durarà fins a finals d’any, compta amb el finançament de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que ha concedit a Catarroja un total de 148.828 euros, procedents de fons europeus per ajudar unes 100 persones de la localitat.

Per això, l’Ajuntament ha incorporat quatre psicòlogues i dos treballadors socials més, que s’encarregaran de facilitar la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social. Treballaran de forma coordinada amb l’equip de Serveis Socials que inclou intervenció comunitària, SEAFI, equip base i prevenció i amb les empreses i recursos del municipi.

El programa va dirigit a persones desocupades de llarga durada i amb una baixa formació, perfil que troba més dificultats per a accedir al mercat de treball. El seu funcionament es basarà en el plantejament d’itineraris d’inserció, un mètode d’integració fonamentat “en l’estudi individual de cada cas”. “Cada persona té unes capacitats i uns recursos distints, per això cada itinerari serà diferent”, detalla la memòria del programa.

D’esta manera, la iniciativa compta amb diverses fases d’actuació. En primer lloc, es realitza un diagnòstic per part de l’equip del programa PONT, on s’identifica el grau de vulnerabilitat en què es troba la persona i les seues possibilitats d’ocupació.

A continuació s’elabora un primer itinerari individualitzat amb diverses activitats i objectius que la persona haurà de realitzar. Els itineraris inclouen orientació i formació ocupacional, però també desenvolupament artístic, cultural i tecnològic.

Amb l’acompanyament i el seguiment permanent de l’usuari per part dels professionals, es procedirà també a posar a la seua disposició recursos per a millorar les seues possibilitats d’ocupació i la seua inserció laboral.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *