Catarroja àmplia les seues polítiques en conscienciació i voluntariat ambiental

L’Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria de Medi Ambient, ha subscrit conveni amb amb les entitats de custòdia del territori que gestionen el Tancat de la Pipa,  Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife que té com a objectiu promoure el coneixement i divulgació del valor natural i cultural del Parc Natural de l’Albufera. D’aquesta manera, durant l’any i en virtut d’aquest conveni s’oferiran diferents activitats de conscienciació, sensibilització i formació de l’entorn natural impartides a la ciutadania de Catarroja interessada per l’equip tècnic de AE-Agró i SEO/BirdLife.
“Mitjançant aquest conveni pretenem treballar amb la ciutadania a millorar el coneixement i estat de conservació de l’entorn del Parc Natural de l’Albufera en el terme municipal de Catarroja. Així mateix donar a conéixer l’àrea de reserva del Tancat de la Pipa a i constituir un motor de desenvolupament sostenible i idees per a la població local”, explica Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient.
L’equip gestor del Tancat de la Pipa organitza les activitats que seran incloses en el Programa municipal d’Educació ambiental, en concret la Celebració del Dia Mundial de les aus, ”Els capvespres de la Pipa” La collita de l’arròs en el Tancat de la Sardina, la Celebració del Dia Mundial dels Aiguamolls i la Celebració del Dia Mundial del Medi Ambient.
Igualment, dins del conveni està prevista la realització d’un cicle de xarrades sobre els valors naturals, mediambientals i culturals del Parc Natural de l’Albufera i específicament del terme municipal de Catarroja, que se celebraren en les instal·lacions municipals, i estaran dirigides a tota la ciutadania. AE-Agró i SEO/BirdLife es responsabilitzaren de la coordinació de les xarrades, així com la difusió juntament amb l’Ajuntament de Catarroja.
Finalment, es prestarà una especial atenció als escolars. D’aquesta manera, s’incentivarà la seua participació en el programa, a més de rebre i atendre les visites escolars del municipi de Catarroja que el sol·liciten en el Tancat de la Pipa. De manera específica es col·laborarà amb el Col·legi Joan XXIII de Catarroja en el seu projecte de canvi cap a una Ecoescola.