Catarroja aprova el projecte de reurbanització dels carrers Església i Corts

L’Ajuntament de Catarroja continua avançant en les polítiques de mobilitat sostenible, emmarcades en la campanya Catarroja Camina, per a convertir el seu nucli urbà en un espai més amable per a la ciutadania. L’última d’aquestes accions té a veure amb la renovació de l’eix que afecta els carrers Església i Corts en ple barri de les Barraques, un projecte que s’ha aprovat aquesta setmana en la Junta de Govern. El cost total de la remodelació superarà els 500.000 euros i s’espera que les obres puguen posar-se en marxa en el segon trimestre de 2022.

El projecte contempla una plataforma única per a garantir l’accessibilitat de totes les persones i eliminar les barreres arquitectòniques de tots els encreuaments. Igualment s’incorporarà arbratge i jardineres en els trams que ho permeten, es renovarà el clavegueram i el subministrament d’aigua potable a les cases, a més es procedirà a soterrar el cablejat de l’enllumenat públic. El projecte preveu la reutilització de l’empedrat existent, la posada en valor de tots els elements arquitectònics catalogats i la integració de la plaça del Port amb el carrer Església.

“Aquest projecte se suma a les inversions que l’Ajuntament ha realitzat i té programades al barri de les Barraques per a recuperar els carrers i el seu entorn per al veïnat, com la reurbanització dels carrers Placetes, Canya i Peix. D’igual manera, pretenem posar en valor el patrimoni arquitectònic, recuperant i reaprofitant l’empedrat existent, com ja s’ha fet en altres actuacions a Catarroja. D’aquesta manera, col·laborarem a disminuir l’impacte ambiental de l’obra”, recorda Martí Raga, regidor d’Urbanisme.

El barri les Barraques està vivint en els últims mesos una gran transformació, recuperant espais i recobrant la vida de barri. L’art urbà que cada vegada pobla més els seus carrers i que està cridant l’atenció per la seua vistositat, així com els projectes del Nou Espai Barraques, situat a les Escoles Velles, i la remodelació del parc del Barri són una mostra de l’aposta de l’Ajuntament per les Barraques.