Catarroja aprova per unanimitat la segona part del Pla Reactiva

El Ple del mes de maig de l’Ajuntament de Catarroja ha aprovat per unanimitat la segona part de l’ambiciós pla de recuperació social i econòmica del municipi, el Reactiva Catarroja. Es tracta d’un important paquet d’inversions públiques que ascendirà a més de 4,5 milions d’euros. Una sèrie d’infraestructures necessàries per a la població de Catarroja i de les quals s’estava previst executar durant la present legislatura.

Estem parlant de projectes que aquest equip de govern treballa anys arrere, així com un llistat d’infraestructures que aquest poble necessita per al seu futur més immediat. El que pretenem amb el Pla Reactiva Catarroja és avançar el més que puguem dins de les nostres possibilitats”, explica Juan Carlos Martínez, regidor d’Hisenda. “A més, podem sentir-nos orgullosos d’una gestió responsable, ja que totes aquestes inversions, a més de les ajudes socials, i de l’opció que s’haja ajornat el pagament d’impostos als veïns i veïnes durant aquests mesos d’estat d’alarma, la podem realitzar sense necessitat que el govern haja d’alliberar ni un euro dels més de 2 milions de superàvit que aconseguirem en l’anterior exercici”, conclou Martínez.

Entre els projectes que es posaran en marxa amb aquest Pla Reactiva cal destacar la Casa de la Joventut en la seua ubicació de l’Avinguda Diputació, el nou Espai Barraques, que es convertirà en un modern centre multiusos perquè la ciutadania puga desenvolupar les seues activitats de manera presencial, la necessària remodelació de la Casa de la Cultura per a un millor aprofitament dels recursos que pot oferir o actuacions urbanístiques com al Parc dels Barraques, a l’entorn del carrer Paluzié, així com instal·lacions esportives i municipals.

Aquesta segona part del Pla Reactiva Catarroja es completa amb inversions i ajudes a pimes, micropymes i autònoms, així com una nova injecció econòmica per a serveis socials, que s’uneix a les que ja es van realitzar en la primera part d’aquest pla, aprovat en ple extraordinari. En total, l’Ajuntament de Catarroja destinarà 7,5 milions d’euros per a reactivar l’economia local i ajudar a les famílies que més ho necessiten, una de les inversions més importants de la democràcia en un exercici i que es considera com l’aposta de l’administració per la recuperació econòmica, així com la demostració d’una gran faena de gestió econòmica els últims anys.

Per últim, segons Martí Raga, regidor d’Urbanisme, “els 31 projectes d’inversió que presentem són una declaració de principis que busquen fer de Catarroja una ciutat més sostenible en tots els sentits, guanyant espai per a les persones i millorant el manteniment de les instal·lacions municipals. I, sobretot, planificant la Catarroja del futur amb molts plans a executar en les pròxcms anys, com ara la modificació del PGOU i tractant d’arribar a tots els barris”. A més, “l’objectiu d’aquest pla d’inversions es reactivar l’economia i que siga tan local com es puga, una economia de proximitat que beneficie les empreses del territorio”, conclou Raga.