Catarroja aprova uns pressupostos que abordaran una important renovació urbanística

L’Ajuntament de Catarroja ha aprovat els seus pressupostos per a 2022 amb els vots a favor de Compromis (7) i PSPV-PSOE (6). Per part seua, PP (4), Cs (3) i Guanyem (1) van votar en contra. Dins dels comptes municipals destaca una important inversió de 800.000 euros que anirà destinada a una important reforma d’instal·lacions municipals, urbanística, així com a la redacció d’un pla d’un Pla de renovació de Vies Públiques que implicarà 10 carrers o avingudes del municipi (Albal, Salvador Giner, Miguel Martí, Trinquet, Galícia, Múrcia, Doctor Marañón, Castelló, Conca i Alacant). L’Ajuntament preveu uns ingressos de 21 milions d’euros per a 2022 en els quals, com a mesura de responsabilitat no s’han inclòs els abonaments de les plusvàlues.

“El gran estat de salut que gaudeixen els comptes que tenim, després de tants anys, a causa en haver aconseguit un important romanent i el compliment de tots els objectius de dèficit i la barrera de despesa, ens permet la llibertat de fer incorporacions per a despesa corrent. Estem parlant d’un pressupost que estarà viu per a 2022, si no haguérem fet aquesta política durant tots aquests anys que ens ha permés estar quasi sense deute, com li ocorre a altres ajuntaments, aquesta possibilitat no existiria. Per tant, no malbaratarem l’oportunitat d’incorporar la despesa corrent necessària, com hem fet en 2021 amb un gran resultat. Tenim 9.000.000 d’euros de romanent i podem utilitzar-ho per a això durant 2022”, explica Juan Carlos Martínez, regidor d’Hisenda.

El pressupost per a 2022 continuarà posant a les persones en el centre. La minva d’ingressos prevista, no afectarà les partides destinades a la millora de la qualitat de vida de les persones que més estan patint arran de l’actual situació pandèmica. D’aquesta manera, es mantindran les partides destinades a despesa social que van convertir el pressupost de 2021 en el més social de la història de Catarroja, marcat per la situació Covid19, incrementant lleugerament la despesa en les partides de Serveis Socials, un 15,99% i Benestar comunitari un 2,77%.
En el capítol d’ingressos cal comptar amb la important injecció que significa l’increment en la participació en impostos de l’Estat, que de conformitat amb els Pressupostos Generals estatals creix un 17% respecte a 2021. Per tant, es passa a ingressar 7.613.000 euros enfront dels 6.598.000 euros de l’exercici anterior.

Una important renovació urbanística
2022 serà l’any en què es posaran les bases d’una important renovació urbanística en el municipi. De fet, la inversió més important dels pressupostos, 800.000 euros, anirà destinada a la renovació d’instal·lacions municipals. Entre elles, destaquen les esportives, a les quals es destinaran 150.000 euros de canvi de gespa en el camp de futbol Mundial 82 i 100.000 euros a la reparació del sostre del pavelló municipal.

Altres instal·lacions que escometran importants inversions seran el Teatre Auditori, 90.000 euros en la rehabilitació de la coberta, l’adequació del jardí arqueològic de la Vil·la Romana, 25.000 €, i del terreny on se situen els horts urbans, 35.000 euros. També està previst invertir 40.000 euros en els diferents col·legis públics del municipi, a més de les reformes que Conselleria té previstes en els centres.

En el pla urbanístic destaca l’ambiciós pla de renovació de vies públiques que inclou 70.000 euros del pressupost per a la redacció de projectes d’obra en 10 carrers i avingudes de Catarroja que necessiten una sèrie de millores. En aquest sentit, en 2022 es treballarà en la renovació del carrer Paiporta, amb 250.000 euros de pressupost, així com en diferents actuacions en la plaça de la Regió, 25.000 euros i l’eix Albal-Catarroja, 15.000 euros.