Catarroja celebra el Mig Any dels Moros i Cristians

La festivitat dels Moros i Cristians de Catarroja, festa d’interés turístic local, ha commemorat aquesta setmana el tradicional Mig Any. Enguany s’ha volgut recuperar el que tradicionalment era tot un cap de setmana de celebració i festa al carrer amb la ubicació del Mercat Medieval i la desfilada, una bestreta del que serà la gran exhibició que veurem en les festes del mes de setembre, una de les més espectaculars de tota la comarca de l’Horta Sud.

“En els últims anys hem demostrat que Catarroja es bolca amb les seues festes dels Moros i Cristians fins a ser nomenada festa d’interés turístic local, convertint la desfilada de 2019 en la més espectacular fins ara. Volem seguir en aquesta línia i per això al costat de Estanis Guillem, president de Intercomparsa, continuarem col·laborant per a continuar impulsant la gran faena que realitzen des de les comparses i la recuperació del Mig Any amb tota la seua esplendor és un primer passet”, explica Miquel Verdeguer, regidor de festes.

La vesprada del dissabte 9 d’abril els carrers del barri antic de Catarroja van rebre a les comparses i filàs, que van començar el seu recorregut tradicional des de la plaça del Charco fins al Mercat. Mentrestant, de divendres a diumenge, la plaça Llotgeta i carrers adjacents van albergar el Mercat Medieval que va congregar a centenars de famílies catarrogines.