Catarroja celebra la IV edició de la Setmana de l’Economia

La quarta edició de la Setmana de l’Economia Local de Catarroja ja està en marxa. Des de primera hora del matí el Teatre Auditori reuneix els principals actors econòmics de la localitat i de la comarca en el marc d’unes jornades que s’han marcat com a objectiu adaptar l’empresa a un mercat més sostenible.

Les jornades, organitzades per la Regidoria d’Impuls Econòmic de l’Ajuntament en col·laboració amb les associacions comercials i empresarials de la localitat, ACYPE, AECA i ASMERCAT, han començat amb inauguració per part de la Vicealcaldessa, Lorena Silvent, impulsora d’aquest projecte en l’anterior legislatura i que hui ha donat el relleu a Lourdes Rodríguez com a regidora d’Impuls Econòmic

“Aquestes jornades estan configurades com un gran espai per a debatre sobre les actuacions que es poden realitzar des de les administracions locals, així com promoure i impulsar contactes entre les empreses i les persones que busquen ocupació per a cobrir llocs de treball”, ha explicat Silvent. Per la seua part, Rodríguez ha remarcat “la gran oportunitat que signifiquen les jornades que impulsem per quart any consecutiu i que fem extensiva també a la joventut i persones que estiguen buscant una oportunitat d’ocupació, vulguen continuar formant-se o buscar noves vies de negoci pel seu compte”.

Una vegada finalitzats els parlaments inaugurals, s’ha entrat en matèria amb la ponència d’Albano López, gerent de ‘Natura i Cultura’ qui ha oferit una ponència als assistents titulada Sostenibilitat o extinció. Com adaptar l’empresa en mercats cap a la sostenibilitat’.

Albano López ha reflexionat sobre les implicacions que tenen els mercats sostenibles en les empreses. Baix el seu prisma d’expert ha explicat experiències d’empreses que han aconseguit un lloc de mercat seguint criteris de sostenibilitat i adaptant-se als nous hàbits dels consumidors, generant així, noves oportunitats per a les empreses.

Reptes sostenibles

La primera jornada ha finalitzat amb una part purament pràctica. El sector empresarial i comercial de Catarroja ha tingut l’oportunitat de plantejar una sèrie de reptes que tenen les seues empreses per a poder ser més sostenibles. Aquests reptes hauran de ser resolts per un equip d’estudiants de La Florida que el divendres, després de 48 hores de teories i treball intens, oferiran les seues propostes sostenibles per a aconseguir l’objectiu plantejat.

Jornada del dijous destinada a l’ocupació

Les jornades continuen demà dijous en el ‘III Fòrum per l’ocupació’ que reunirà la major oferta laboral de tota la comarca, amb més de 100 ofertes de treball. Una jornada en la qual 20 departaments de recursos humans realitzaran les entrevistes als candidats que prèviament es van inscriure en el portal www.catarrojaocupacio.es.