Catarroja demana a la delegació del Govern ajuda per previndre la violència masclista i fer front a la prostitució

L’Ajuntament de Catarroja ha expressat la necessitat de posar en marxa un pla d’actuació conjunt entre administracions per prevenir la violència masclista i, més concretament, fer front a la prostitució dels voltants de la Pista de Silla. En un acte, celebrat a la Sala de Plens del consistori, la Primera Tinent d’Alcaldessa, Lorena Silvent, ha fet arribar la petició a la responsable de la Unitat de Coordinació contra la Violència cap a les Dones, Carla Mercé.

La Primera Tinent d’Alcaldessa, Lorena Silvent, ha proposat l’establiment d’uns protocols d’actuació conjunts davant este problema que afecta tant al mateix municipi, com a diversos pobles de la comarca. Segons Silvent, “les dones prostituïdes són un cas de violència de gènere evident i per això cal establir un protocol municipal contra la violència de gènere i la prostitució”. “Cal posar en marxa una actuació assistencial a les dones i de publicitat, posant com a focus als consumidors de sexe“, ha expressat.

Xarxa de professionals contra la violència de gènere

L’esdeveniment tenia per objectiu presentar davant de la ciutadania l’Equip Multidisciplinar contra la violència de gènere. Així, es pretenia que el veïnat poguera conéixer la xarxa de professionals amb què compta el municipi i la tasca que es realitza de les diverses administracions implicades en la intervenció directa amb víctimes de violència de gènere.

Per això, a banda de Silvent i Mercé, l’acte també ha comptat amb la presència dela Regidora d’Igualtat, Mabel Rojas; l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó i l’Agent d’Igualtat Municipal, Trini Moreno; així com representants de la Policia Local i de les forces de seguretat, de l’Oficina d’Atenció a Víctimes del Delicte, el Centre Dona 24h i del Centre de Salut de Catarroja.

Actes pel 25N

D’altra banda, la Regidoria d’Igualtat ha organitzat diversos actes al voltant del Dia per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra el pròxim 25 de novembre. El dia 23, a les 12 hores es llegirà un manifest a la Plaça de l’Ajuntament i al llarg d’este mes la façana de l’Ajuntament estarà il·luminada de color morat.

Així mateix, esta setmana ha donat inici el curs “Ens enclowpoderem juntes?” i des del mes passat està en marxa l’Escola de Feminisme, una iniciativa que pretén convertir-se en un espai de formació ciutadana de periodicitat mensual. La sessió d’este mes se celebrarà el dilluns 19 i comptarà amb la participació d’Elena Simón, premi Isabel Ferrer de la Generalitat, qui impartirà la xarrada ‘Feminismes d’ahir i hui’.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *