Catarroja homenatja a la banda El Empastre en la commemoració de la Carta Pobla

Fa 663 anys, Catarroja rebia la seua Carta Pobla. Amb motiu de l’aniversari, l’Ajuntament ha organitzat diverses activitats culturals per a la setmana del 21 al 27 de maig. La iniciativa, que té per títol “Descobreix Catarroja”, pretén mostrar al veïnat, i a totes aquelles persones que tinguen curiositat per conéixer la localitat, el valor patrimonial, històric i cultural de Catarroja.

Al llarg d’esta setmana es realitzaran xarrades, concerts i presentacions de llibres. La setmana es va encetar ahir amb la presentació de Memorias de la Albufera de Valencia, de l’autor Vidal Valle.

El dimarts 22 va ser el torn de la música i la poesia amb el concert de Josep Alemany, qui cantà textos del poeta catarrogí Ramon Guillem en el Teatre Auditori de Catarroja (TAC).

Homenatge a la banda El Empastre

No obstant, un dels actes més importants de la setmana és el que rendirà homenatge a la banda El Empastre, agrupació que, al llarg dels seus 85 anys d’activitat, va esdevenir reconeguda internacionalment. Hui, dimecres 23, a les 19 hores, el TAC acollirà la presentació del llibre El Empastre: Una història per acabar, coordinat per Juan Artola, que recull les vivències d’esta banda emblemàtica.

A més, amb motiu de la presentació, l’Ajuntament de Catarroja projectarà al TAC un documental inèdit que, de la mà dels mateixos protagonistes, reconstrueix la història de la banda i mostra algunes de les seues anècdotes més personals.

Els següents actes programats seran les xarrades d’Amparo Ferrer, sobre l’arquitectura de principis del segle XX a Catarroja, el dijous 24; i de Víctor Iñúrria, qui parlarà del valencià en la ràdio catarrogina als anys 50, el divendres 25. Ambdues seran a les 19 hores a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

Per últim, la setmana donarà fi, com no podia ser d’altra manera, descobrint Catarroja. Serà amb dues visites guiades culturals, a càrrec de Carmenia Bort, Sara Jorge i Daniel Leal. Les persones interessades a participar hauran d’inscriure’s entre 21 al 25 de maig en el Centre d’informació Juvenil. Les visites, d’una durada aproximada de dues hores, seran el dissabte 26 i diumenge 27, amb eixida a la Plaça de la Llotgeta a les 10 hores.

A més, el diumenge 27, com a tancament d’esta setmana cultural, les bandes musicals de Catarroja oferiran un concert a les 19 hores al TAC.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *