Catarroja i Albal opten de nou conjuntament a les ajudes europees de l’estratègia DUSI

Els ajuntaments de Catarroja i Albal s’han reunit este matí per a concretar la signatura del projecte d’estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI) per als dos municipis, valorat en 10,5 milions d’euros. Així, amdós municipis presentaran de nou aquest projecte a la tercera convocatòria de les ajudes cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comissió Europea.

El projecte sorgeix de la voluntat de Catarroja i Albal de fer front conjuntament a alguns dels problemes que afecten les dues localitats. Així, s’han plantejat diversos objectius que pretenen resoldre problemes urbanístics i protegir el medi ambient, promoure l’ús de les TIC o fomentar l’activitat empresarial, entre altres.

Modificacions del projecte

En termes generals, les estratègies mantenen les línies d’actuació ja projectades amb anterioritat. L’any passat, Catarroja i Albal ja van intentar accedir a les ajudes europees de l’estratègia DUSI, però el projecte no va ser seleccionat. Tanmateix, en esta ocasió s’han produït algunes modificacions en l’apartat social del projecte.

Així, com a novetat, Catarroja ha inclòs a l’estratègia DUSI tots els seus processos de participació ciutadana, com són les enquestes de qualitat de vida o les xarrades per a arreglar els barris. A més, també s’ha reforçat l’estratègia de promoció de la inclusió social i la lluita contra la pobresa amb diversos programes d’integració.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *