Catarroja i Paiporta es coordinen per a reclamar millores en matèria de mobilitat

Jesús Monzó, alcalde de Catarroja, i Isabel Martin, alcaldessa de Paiporta, han mantingut una reunió en el matí de hui per a establir els primers passos del que ha de ser un pla comú per a millorar les comunicacions entre dues localitats pròximes i que presenten deficiències en matèria de mobilitat bilateral.

Durant la reunió s’han posat damunt la taula la necessitat d’unir, per transport públic totes dues localitats, conscients tots dos representants municipals de la quantitat de viatges que es realitzen entre totes dues per a realitzar tràmits administratius o bé per a poder utilitzar el servei de MetroValencia situat a Paiporta.

Dins de les primeres decisions en les quals es posaran a treballar està en la petició conjunta a Conselleria d’una línia d’autobús que unisca totes dues localitats. Una proposta que està en matèria d’estudi i que es presentarà quan estiga preparada, el que s’espera siga al més prompte possible, donat la necessitat detectada en totes dues poblacions d’aquest servei. De fet, el primer pas ja està donat, amb la reclamació d’una reunió amb la directora general d’infraestructures, Roser Obrer.

D’altra banda, en la reunió s’han posat sobre la taula les vies de col·laboració entre totes dues administracions en matèria de mobilitat. Entre elles, destaca la realització del corredor verd entre tots dos municipis pel Barranc de Xiva. Una de les alternatives en mobilitat sostenible per a unir totes dues localitats i que es treballarà en breu amb Diputació de València per al seu estudi.

Després de la reunió, Monzó ha valorat de manera positiva aquesta primera presa de contacte. “Hem de reivindicar les alternatives de transport sostenible entre dues localitats com Catarroja i Paiporta que tenen molts punts en comú, sobretot, per part nostra, per a connectar amb metrovalencia, encara que continuarem reivindicant aquest mitjà de transport per al nostre municipi, encara que som conscients de les dificualtades actuals per a aconseguir-lo”, explica Monzó. D’altra banda, l’alcalde ha posat en valor que aquestes mesures de mobilitat sostenible serviran perquè “Catarroja es convertisca en la porta de la comarca a l’Albufera”.

Per la seua banda, Isabel Martín, ha recordat com “Catarroja i Paiporta som pobles veïns i compartim inquietuds i necessitats, per tant la trobada ens ha servit per a posar-les en comú. Compartim, per exemple, la idea de la necessitat d’una mobilitat més  sostenible, i tenim previst encetar projectes conjunts, per a  connectar-nos entre nosaltres i, al mateix temps, unir-nos a la resta de  la comarca.  En aquest sentit, tenim el Barranc de Xiva com una potencial via verda”. Per últim, ha recordat com “hi ha molta gent jove que acudeix a La Florida, i Catarroja és el punt de referència per a moltes gestions de la ciutadania paiportina amb Hisenda”, conclou l’alcaldessa.