Catarroja impulsa un nou model energètic per a la ciutadania

L’Ajuntament de Catarroja contínua impulsant polítiques de transició energètica en el municipi. Des de la regidoria de Transició Ecològica s’ha contractat un estudi per a la ubicació de panells solars en tots els edificis del municipi al qual podrà accedir la població interessada a canviar cap a l’autoconsum amb energia solar. Aquesta iniciativa s’uneix a les ja promogudes des de l’Ajuntament en matèria de transició energètica, així com la col·laboració en la creació de la cooperativa energètica local.

“Des de la regidoria de Transició Ecològica hi ha una aposta ferma per a caminar cap a una transició ecològica, energètica i de sobirania alimentaria que ens ajude a aproximar les fonts de producció a les de consum. Entre aquestes és molt important i prioritari, encara més per la situació actual, el poder aproximar a la ciutadania l’autoconsum energètic amb estalvi i eficiència de recursos. Per la qual cosa hem contractat una eina per a poder saber el potencial fotovoltaic de tot el municipi, incloent tant els habitatges, com el sector industrial del polígon, així com la part agrícola”, explica Elisa Gimeno, regidora de Transició Energètica.

A través d’aquest estudi des de l’Ajuntament s’entrega una informació important que ajuda al ciutadà a tindre criteris per a conéixer i decidir quina forma d’autoconsum. Així com ofereix la possibilitat de fer-ho individualment o en cooperativa energètica que des de la regidoria s’està impulsant. Aquesta eina serà de gran utilitat a la ciutadania que ja ens expressa les seues inquietuds en aquests termes donades també pels alts i baixos del mercat energètic.

Finalment, recordar que aquest estudi, que estarà a la disposició de la ciudadanía, ens ajudarà a fer un pla detallat de com produir energia renovable per a reduir la pobresa energètica del municipi així com a establir quins paràmetres hi ha al poble de vulnerabilitat energètica per a treballar en ajudes en aquest sentit.