Catarroja, municipi protegit contra la violència de genere

Catarroja s’incloïa el mes de novembre passat entre les poblacions que integren la xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere impulsada per la Diputació de València. Una iniciativa en la qual els diferents municipis que la componen, es comprometen a compartir esforços i recursos per a combatre aquesta xacra social.

Un dels objectius és col·laborar a l’apoderament de la ciudadania i la visibilització d’aquesta situació. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Catarroja ja s’han situat en diferents punts d’entrada al municipi diferents cartells que fan referència a Catarroja com un municipi protegit contra la violència de genere, com una mesura més per a conscienciar a la ciutadania.

“Des de la regidoria d’igualtat el nostre compromís és que les dones de Catarroja se senten recolzades per les institucions municipals en cas de violència de gènere”, explica la regidora, Beatriz Sierra. “Des de la legislatura passada venim impulsant accions per a incentivar el respecte a la dona i visibilitzar-ho mitjançant la col·locació d’aquests cartells en el nostre municipi és un dels molts passos que estem donant en aquesta línia per a acabar amb aquesta xacra social”, ha explicat Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja.

Finalment, dins de les accions programades en aquesta línia d’actuació per als pròxims mesos destaca la represa de la Escola de Feminisme, aquest mateix mes d’octubre, amb diferents ponències que tots els mesos serviran de guia per a l’empoderament de la dona. També, amb vista al 25N, Dia contra la violència de gènere, des de la regidoria d’igualtat s’han preparat diferents accions al carrer per a informar la ciutadania dels recursos que té al seu abast per a lluitar contra aquesta xacra i també per a visibilitzar entre els més joves aquesta situació.