Catarroja pasa revista als desfibril·ladors ubicats en les seues instal·lacions municipals

Catarroja compta amb set aparells desfibril·ladors distribuïts entre les seues instal·lacions municipals. Uns dispositius que, en cas de necessitat, poden ser utilitzats, amb la supervisió de persones formades per al seu ús, per a salvar vides. Conscients de la seua importància en un moment de màxima urgència, des de l’Ajuntament han incrementat els controls sobre aquests aparells situats en llocs d’afluència de públic.

Així doncs, Catarroja, compta amb tres dispositius desfibril·ladors en les seues instal·lacions esportives, un en la farmaciola del poliesportiu, un en la piscina coberta i un tercer en el pavelló municipal. A aquests s’uneix el desfibril·lador situat a la Casa de la Cultura i en la reguarda de la policia municipal. També per a poder utilitzar-ho en casos de necessitat, des de les forces de seguretat locals es disposen de dos dispositius portàtils que poden ser ràpidament traslladats en els cotxes patrulla.

A més, l’Ajuntament té prevista la instal·lació d’un nou dispositiu. Aquest se situarà en el camp de futbol Mundial 82, completant les instal·lacions esportives municipals.

D’altra banda, més important que la ubicació d’aquests dispositius, és conéixer el seu funcionament. Per això, des de l’Ajuntament s’ha treballat i es continua fent, en cursos de formació perquè les persones responsables del seu ús puguen emprar els desfibril·ladors amb seguretat i conéixer exactament quan és necessària la seua utilització.

Referent al manteniment d’aquests, s’han realitzat les revisions adequades en tots els dispositius els quals, segons s’ha pogut comprovar, es troben preparats per a qualsevol contingència.