Catarroja pregunta a les xiquetes i xiquets del Barri del Xarco quin parc infantil volen en la plaça dels Furs

L’Ajuntament de Catarroja, mitjançant la seua campanya Catarroja Camina enfocada a generar espais urbans més amables per a la ciutadania, ha fet un pas més, en aquest cas en una jornada participativa en commemoració del Dia del Joc. Així doncs, divendres passat, es va llançar al carrer per a preguntar a les xiquetes i xiquets del Barri del Xarco quin parc infantil volien en la plaça dels Furs. La ciutadania més jove va acudir a la taula de votació situada en la mateixa plaça i va seleccionar, entre les opcions proposades, quines serien les seues favorites.
“A poc a poc, renovarem els jocs infantils del nostre poble i no n’hi ha una forma millor per a fer-lo que preguntant on els agradaria jugar als xiquets i xiquetes de Catarroja. Dins de la cerca d’espais més amables per al municipi que significa Catarroja Camina està la població més jove que també mereix, com no podia ser d’una altra forma, uns espais segurs i divertits, per a poder realitzar-se, fer noves amistats en el seu barri i descobrir que amb la seua participació en les decisions també es pot millorar el seu entorn”, explica Dolors Gimeno, regidora de Participació Ciudadania.
«A la renovació de la zona infantil del parc del Furs se suma una inversió de 100.000 euros per a la resta de parcs del poble i la reforma integral del parc de les Barraques, incloent-hi els espais infantils. És una aposta per la millora de l’espai públic com mai abans s’havia fet a Catarroja», explica Martí Raga, regidor d’Urbanisme.
La jornada va començar a les 18 hores del divendres amb la preparació de les taules per a la votació de la ciutadania més jove. Allí va acudir un degoteig de famílies per a mirar els dissenys i triar els que més s’adequaven a les seues preferències. Després van poder emportar-se un dibuix amb la seua elecció per a esperar a d’ací a uns mesos quan la seua participació en les decisions del municipi es convertisca en una realitat.
Finalment, la celebració del Dia del Joc entra dins de les accions de Ciutat Educadora per a conscienciar de la importància d’espais lúdics per a les xiquetes i xiquets als nostres carrers.