Catarroja prepara una programació pel 25N per a que la COVID19 no apague la reivindicació contra la violencia de gènere

La situació que estem vivint en 2020 està obligant les institucions a reinventar les programacions culturals i socials. Ara bé, des de l’Ajuntament de Catarroja considerem que era una obligació mantindre aquesta sèrie de programes i més encara, els de gran importància reivindicativa i social com els actes pel 25N, que es van desenvolupar d’una manera segura a partir del 20 de novembre.

“Malgrat que hem de seguir amb els protocols sanitaris, hem intentat fer una xicoteta programació perquè aquesta reivindicació no pot quedar silenciada per la pandèmia. Durant aquests dies, en els diferents actes programats anem a recordar totes aquelles formes de violència masclista que desgraciadament es donen cada dia com són l’assetjament sexual, les violacions, la tracta i la prostitució…”, explica Beatriz Sierra, regidora d’Igualtat.

Els actes començaran el 20 de novembre amb l’encesa de llums violetes en la façana de l’Ajuntament de Catarroja i la col·locació de la pancarta reivindicativa. Serà el perfecte punt de partida per al programa d’activitats que tindrà exposicions, com la fotogràfica ‘Viure sense por’ de Rosa Pastor, que es podrà visitar del 23 al 30 de novembre. D’altra banda, el 24 de novembre tindrà lloc l’actuació Empoderament a escena, a la Casa de la Cultura, amb aforament limitat.

El plat fort tindrà lloc el 25N. En aquesta edició s’ha canviat l’escenari de l’acte reivindicatiu, sent el lloc triat el Espai Clara Campoamor, recentment decorat amb un mural dedicat a la política i activista. Ací es llegirà el manifest contra la violència de gènere i s’ha preparat un homenatge a les dones assassinades víctimes de les seues parelles en 2019, disparant una carcassa violeta per cadascuna d’elles. Finalment, el 26 de novembre tancarà el programa l’Escola de Feminisme, que aquest mes tindrà la participació de Melisa Ruiz amb la conferència ‘De Disney a tres metres sobre el cel: la bona, la dolenta i el guapo”, a les 18 hores en el TAC.