Catarroja pretén donar un nou impuls al potencial turístic que implica el seu entorn natural

L’Ajuntament de Catarroja pretén donar un nou impuls al potencial turístic que implica el seu entorn natural. En aquest sentit, ha tret a licitació per import de 109.610 € + IVA un projecte turístic mitjançant el qual busca oferir un marc de col·laboració públic – privat per a la posada en valor del Port de Catarroja des del punt de vista turístic, desenvolupant un model respectuós i sostenible, a més de creant un estàndard de qualitat entorn d’aquest espai. Per a això, es desenvoluparà la figura del club de producte donant cabuda i participació a tots els agents implicats per a aconseguir aquests  objectius.

“A Catarroja sabem de l’atractiu d’un espai com és el Port de Catarroja, punt de visita de milers de persones tots els caps de setmana i joia natural de la nostra comarca. Per això hem volgut desenvolupar aquest projecte en el qual serà fonamental la col·laboració de tots agents i entitats presents en el Port, ja que reconeixem el seu atractiu turístic però no volem que es convertisca en un espai massificat”, explica Alejandro García, regidor de Turisme.

El projecte turístic de Catarroja entorn del Port, de manera breu, s’haura d’estructurar en els següents eixos: la navegació i la pesca tradicionals, el cultiu de l’arròs, l’ecosistema de l’Albufera, el Port com a espai públic per a la comunitat veïnal. D’igual forma, les empreses que es presenten a la licitació d’aquest club de producte hauran de tindre en compte els següents requisits que es consideren clau: preservar la identitat del Port, proposar una oferta turística sostenible i respectuosa amb el medi ambient, preservar i recuperar les tradicions autèntiques de l’entorn o incloure la participació ciutadana i dels agents implicats.

El lema turístic triat “Port de Catarroja, Porta de l’Albufera” posa en valor la seua posició privilegiada d’accés a aquest espai natural. A més, en aquesta matèria de promoció, l’Ajuntament ha desenvolupat la marca “Catarroja Descoberta” que agrupa totes les seues actuacions en matèria de turisme. En l’actualitat està obert el termini perquè les empreses interessades puguen presentar-se a la licitació fins al 5 de desembre.