Catarroja reforçarà la lluita contra la violència de gènere

L’Ajuntament de Catarroja com a localitat compromesa i integrada en la xarxa de municipis contra la violència de gènere augmentarà les dotacions i recursos en aquest camp durant el present curs. De fet, al sistema Viogén de lluita contra aquesta xacra que desgraciadament perviu en la nostra societat, ha estat funcionant activament durant el període de confinament.

Així doncs, a partir del mes de setembre es posarà en marxa l’oficina d’atenció continuada per a les víctimes de violència de gènere. De manera que es comptarà amb un espai reservat en l’edifici de la plaça Llotgeta, on es reforçarà el servei actual amb la contractació d’una psicòloga, que col·laborarà en el seguiment de tots els casos que es pogueren presentar, així com brindar suport psicològic a les afectades

“Per a nosaltres és molt important augmentar en personal l’equip multidisciplinar que presta atenció i fa el seguiment de les dones víctimes de violència de gènere del nostre municipi. A més, hem creat un nou espai que comptarà amb una zona infantil per a que les filles i fills d’aquestes dones puguen jugar i distraure’s mentre les seues mares estan sent ateses per les professionals del servei”, explica Beatriz Sierra, regidora d’Igualtat.

Pel que fa a l’atenció durant el període de confinament per la COVID19 des del servei Viogén s’ha estat treballant incansablement per a poder atendre les peticions durant aquestes setmanes, on moltes afectades han hagut de viure situacions complicades. Segons informació de la Policia Local, durant el període d’estat d’alarma s’han activat, en el sistema Viogén, 11 casos nous actius, dels quals, 4 es troben ja inactius, 2 van ser traslladats a altres poblacions, quedant en data de hui actius 5 casos.

A més, s’han atés i realitzat un seguiment a 384 telefonades, així com 59 converses per WhatsApp. Donades les circumstàncies, s’ha pogut atendre en el domicili totes aquestes actuacions que a partir de setembre comptaran amb un important reforç en la seua atenció.