Catarroja s’acull al programa PLATEA per a oferir espectacles de primer nivell en el Teatre Auditori

L’Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria de Cultura, ha programat quatre obres de primer nivell al Teatre Auditori. Ho ha fet a través del programa PLATEA del ministeri de Cultura, que subvenciona l’exhibició d’espectacles d’àmbit estatal i internacional perquè els consistoris puguen incloure’ls en les seues programacions culturals.

En este cas, l’Ajuntament pretén acostar als veïns i veïnes de Catarroja quatre muntatges de reconegut prestigi que s’exhibiran al Teatre Auditori amb preus populars  que oscil·len entre els 5 i els 18 euros.

El primer dels espectacles és Tristana de Benito Pérez Galdós, el 28 de maig, amb la versió de Eduardo Galán i la direcció d’Alberto Castrillo. Es tracta de l’adaptació teatral, intensa i emocionant, de la famosa novel·la de Benito Pérez Galdós publicada en 1892 i que va ser portada al cinema per Luis Buñuel. Participen els actors i actrius Olivia Molina, Pere Ponce, Alejandro Arestegui i María Pujalte.

La següent producció és Cyrano de Bergerac d’Edmond Rostand que es representarà el 3 de juny. Envoltat d’un elenc de rostres molt coneguts i d’un ambiciós disseny de producció, José Luis Gil interpreta a un dels personatges mítics del teatre universal. Una història tan divertida com a romàntica, omple de moments sublims, diàlegs àcids i personatges amb un rerefons humà de permanent actualitat. La direcció és d’Alberto Castrillo-Ferrer.

Amour és una producció finalista dels PREMIS MAX 2017. Un espectacle diferent a tot el vist anteriorment, màgic, de bellesa i emotivitat sense parangó. Teatre sense veu, gestual i de màscara, que arriba al cor. Una història sobre l’amor incondicional que provoca meravelloses sensacions tant en xiquets com en adults. Una joia que no para d’omplir teatres. Es representarà el 4 de juny sota la direccció de Jokin Oregi i amb els interprets Ana Meabe, Adurna Zurutuza, Ana Martínez, Javi Renobales, Pablo Ibarluzea

Finalment el 10 de juny està programat l’espectacle de dansa Medea de Thomas Noone Dance. Traïció i abandó. Venjança, desig i bogeria. El mite de Medea és un dels més impactants i esquinçadors de la tragèdia clàssica. A través de l’expressivitat, energia i passió que desprenen els cossos dels ballarins i del misticisme i encanteri de la música, la força d’aquella història reviu d’una manera fantàstica, quasi màgica, fent-nos testimonis i partícips dels esdeveniments.

Per a l’alcalde i regidor de Cultura, Jesús Monzó, l’Ajuntament està treballant per  “apropar als catarrogins i catarrogines una programació de primer nivell que pot estar en qualsevol teatre del món”. “Es tracta que els veïns i veïnes puguen accedir a la cultura sense haver de desplaçar-se fora de la población, encara que es tracte de muntatges d’àmbit estatal o internacional”.  Segons Monzó, “esta aposta s’uneix a altres iniciatives com “Els diumenges al Parc”, el cicle de poesia “Dos poetes com nosaltres” o la presentació de llibres a espais municipals”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *