Catarroja se suma a la iniciativa ‘Un arbre per Europa’

L’Ajuntament de Catarroja amb la plantació d’arbres en el poble i en les escoles Jaume I i Joan XXIII s’ha sumat a la iniciativa ‘Un Arbre per Europa’. Es tracta d’un programa de l’Equip Europa, una plataforma de joves que promouen una Europa Sostenible, que compta amb el suport de les Oficines del Parlament Europeu a Espanya. Aquesta campanya busca que tots els municipis d’Espanya planten almenys un arbre com a símbol del seu compromís amb la sostenibilitat local i la lluita contra la desforestació a Europa. D’aquesta manera, es vol fomentar el lema “Una Acció Local amb Impacte Global”

“Amb motiu d’aquesta campanya s’han plantat a Catarroja 25 arbres entre pruneres, moreres, magraners, pomeres i algun xipres, la mayoria arbratge per al carrer que dona ombra i refugi a fauna útil. Des de l’Ajuntament promoguem aquestes xicotetes iniciatives que fan que es prenga consciència que amb actuacions locals es pot posar remei a solucions globals, així com aplaudim la implicació de la comunitat educativa en aquests programes”, explica Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient.

A Catarroja, els centres educatius participants a aquesta iniciativa són en el CEIP Joan XXIII i el CEIP Jaume I en els quals s’han plantat dos i tres arbres respectivament. Per a recordar aquesta cita i crear consciència en l’alumnat des de l’Ajuntament, a més dels arbres, hem cedit material per a la col·locació de sengles plaques commemoratives de la campanya ‘Un arbre per Europa’