Catarroja valora l’empedrat antic en la remodelació de la plaça Blasco Ibáñez

La plaça Blasco Ibáñez al barri de l’Institut de Catarroja és testimoni d’una actuació d’urbanisme sostenible amb l’adequació dels escocells dels arbres de la vorera dels establiments de restauració i l’anivellament amb la vorera amb l’antic empedrat del carrer Chapa.

Amb l’empedrat de Chapa als escocells dels arbres de Blasco Ibáñez «anivellem les voreres i evitem caigudes i girons de peu, reutilitzem materials ja existents i permetem filtrar d’aigua per mantenir la humitat de la terra», explica el regidor d’Urbanisme i Parcs i Jardins, Martí Raga, en afegir que a més, «posem en valor un antic empedrat com a testimoni de la crónica urbanística del poble».

No és la primera vegada que s’utilitzen materials d’obres, amb l’antecedent de l’empedrat del carrer Paiporta per als passos sobre la gespa del parc del Secanet. El projecte de renovació del carrer Chapa, actualment en obres d’urbanització en plataforma única per a garantir la mobilitat, eliminant les barreres arquitectòniques, també renova el clavegueram i el subministrament d’aigua potable a les cases, així com el soterrament del cablejat de l’enllumenat públic, per la qual cosa, en obrir el carrer ha aparegut l’antic empedrat, que ara «es reutilitza i es posa en valor dins de l’estratègia de la regidoria d’optimització de recursos i adaptació al canvi climàtic», destaca el regidor d’Urbanisme i Parcs i Jardins,  Martí Raga.

Paralel·lament, la primera fase de les obres de remodelació de la plaça Blasco Ibáñez, al barri de l’Institut de Catarroja, han finalitzat amb els treballs d’urbanisme tàctic consistents en l’eliminació de la bardissa per obrir visualment la plaça, l’esporgament de les palmeres i el retall del cantó sud per ampliar el pas de vianants, i que dona pas a la fase de plantació d’arbres autòctons i plantes aromàtiques. Ara s’ha iniciat la reparació de la calçada del carrer Antonio Carpio a la zona est de la plaça, amb la millora de l’accessibilitat en la zona de l’illa de reciclatge.