El CEIP L’Horta de Paiporta tindrà un nou edifici amb una inversió de 7’4 milions d’euros

El conjunt de les tres actuacions en infraestructures educatives suma una inversió de més de 20’2 milions d’euros per a Paiporta

El regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, ha mantingut aquesta setmana una reunió a la Conselleria d’Educació amb el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, per tractat l’estat i l’avanç dels tres projectes del Pla Edificant a Paiporta.  Aquestes actuacions suposaran una inversió en infraestructures educatives per a Paiporta per valor de més de 20’2 milions d’euros.

Entre les qüestions abordades a la trobada destaca la confirmació del director general de la construcció d’un nou col·legi en el cas del projecte de L’Horta. Arran l’estudi patològic realitzat i les deficiències detectades en l’estructura del forjat, finalment s’ha optat per la nova construcció.

«Després de redactar les memòries de reforma i els estudis valoratius, Conselleria ha descartat la reforma integral del centre i opta per la nova construcció. Estem molt satisfets amb la decisió final presa, fruit d’un intens treball conjunt del personal tècnic de les dues administracions i de les reunions i converses mantingudes. Sense cap dubte aquesta opció és la millor per al nostre estudiantat», ha manifestat el regidor.

El nou CEIP L’Horta comptarà amb una inversió de 7’4 milions d’euros del Pla Edificant que permetran fer un nou edifici amb un aulari d’infantil, patis coeducadors i d’altres intervencions sostenibles.

Pel que fa a la resta de projectes de l’Edificant a Paiporta, la reforma integral del CEIP Jaume I continua avançant i actualment es troba en la fase de redacció dels plecs per passar a la contractació, amb previsió de començar les obres en estiu. El centre rebrà una inversió d’1’5 milions d’euros, amb millores d’accessibilitat, seguretat i condicionament interior i exterior, remodelació integral dels banys, impermeabilització de la coberta, instal·lació d’un ascensor, serralleria i millora de la fusteria interior i exterior.

Finalment l’IES la Sénia, que tindrà com L’Horta un nou edifici, amb una inversió d’11’3 milions d’euros, ampliarà la seua parcel·la dels 10.000 m² a 13.500 m², el que possibilitarà augmentar les places de 750 a 1.100 i habilitar 20 unitats d’ESO, 12 d’FP i 6 de batxillerat. A l’estructura se li afegirà una ala on s’emplaçaran els mòduls de Formació Professional. El centre també comptarà amb un gimnàs, pista esportiva, una zona per a usos comuns, àrea de jocs, porxada i jardí, a més de l’edifici principal per a ESO i Batxillerat. Pròximament començarà la redacció d’aquest projecte.