Celebració de l’Entrà de la flor, malgrat la pluja, a Torrent

Anit, la pluja no va impedir la celebració de l’Entrà de la flor, una festa tradicional torrentina que barreja tres cultures: la grecoromana, representada per la presència de la branca d’ametler com a benvinguda de la primavera; la islàmica, representada per la pólvora dels coets; i la cristiana, hereva de tota la tradició anterior, representada per la devoció i el culte a la Mare de Déu del Rosari.

Tot i la pluja, que va obligar a ajornar uns minuts el començament de l’acte, vora 60 persones tiraren al voltant de 2.000 coets durant la passejada. En esta primera part, la branca d’ametler, acompanyada pel so i la llum dels coets agafats amb les tenalles dels tiradors, va recórrer els carrers de Ramón y Cajal, la plaça del Bisbe Benlloch, el carrer de Sagra, la plaça Major i el carrer de l’Església fins a la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora. Allà, la branca va ser beneïda i oferida a la Mare de Déu del Rosari. Com a colofó final, vora 7.500 coets dins de la gàbia van oferir l’espectacle de la cordà, un final de festa ple de llum, so i color, al que hi van assistir com a espectadors l’alcalde Jesús Ros i representants de la corporació municipal.

El dia va començar amb el tall de la branca de l’ametler florit. A les 8.00 h del matí, clavaris, veïns i simpatitzants de la festa tallaren la branca que a la nit oferirien a la Mare de Déu. A continuació, la traslladaren a la parròquia de Sant Lluís Bertran, on es quedà fins a la celebració de l’Entrà. Després, es van celebrar els tradicionals esmorzar i dinar a la caseta del Rosari.

Tots els participants tenen el certificat CRE (Consumidors Reconeguts com a Experts), obligatori per a poder participar en l’acte. A més, des de la confraria de la Mare de Déu del Rosari es dóna informació durant tot l’any de les dates per a fer el curs necessari per a l’obtenció del certificat CRE en les seues diferents modalitats.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *