Un centenar de joves participa en la Trobada d’Alumnat Actiu del consorci Xarxa Joves.net

Picassent ha rebut la Trobada d’Alumnat Actiu de la Xarxa Joves.net. En aquesta ocasió, un centenar de joves d’Alaquàs, Aldaia, Barri del Crist, Mislata, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Sagunt, Silla, Torrent i Xirivella, municipis que formen part del programa d’Alumnat Actiu, han reflexionat al voltant de qüestions de gènere.

La jornada ha començat amb la rebuda, per part dels joves de Picassent, a la resta de participants en la casa de la Cultura de la localitat i s’ha fet entrega dels obsequis, com ara la llibreta, llapis i polsera de l’Ivaj i la samarreta de la Xarxa Joves.net, dissenyada per a visibilitzar aquestes activitats. Tot seguit, el President del Consorci Xarxa Joves.net, Antonio Arenas Almenar, i l’alcaldessa de Picassent, Conxa García Ferrer, han donat la benvinguda als joves.

Antonio Arenas ha destacat la bona acollida de les jornades i la importància de la seua difusió. “En el cas de les trobades de joves, des de l’any 2010, hem passat de fer una a fer tres trobades anuals, i de participar sis a participar onze municipis en la comissió”. Per la seua part, l’alcaldessa va destacar la importància d’impulsar polítiques de joventut als municipis.

Els i les tècniques de joventut dels municipis, la tècnica de suport Xarxa jove, la tècnica d’igualtat i els joves de Picassent han organitzat activitats al llarg del matí per tal de reflexionar sobre qüestions de gènere i violència. A més a més, durant aquesta primera part del matí, ha assistit el Director General de l’Ivaj (Institut Valencià de la Joventut), Jesús Martí i Nadal, qui ha mostrat admiració sobre el treball de la Xarxa Joves.net i la magnitud de participació juvenil.

Després de dinar, a la Casa Jove “la Torta”, els i les participants han tingut un moment creatiu per tal de plasmar en un curt, amb l’ajuda d’un taller organitzat per AUCA, els seus sentiments i conclusions sobre el tema treballat al llarg del matí.

La jornada ha acabat amb joves plens d’idees d’activitats per poder dur a terme als seus municipis i amb ganes de retrobar-se novament.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *