Charter obri 31 supermercats en el primer semestre de l’any

Charter, la franquícia de Consum, ha obert 31 supermercats durant el primer semestre del seu exercici (de febrer a juliol), xifra que supera les previsions per a tot l’any, que era de 30 obertures. Catalunya i la Comunitat Valenciana han concentrat 26 de les inauguracions.

Concretament, a Catalunya s’han obert 16 tendes: 13 a la província de Barcelona, 2 a Santa Coloma de Gramenet, 5 a Barcelona capital, 1 al Prat de Llobregat, 1 a Sant Feliu de Llobregat, 1 a Badalona, 1 a Terrassa i 1 a Viladecans; 2 a la província de Tarragona, a Reus i Vila-seca, i 1 a Salt (Girona). A la Comunitat Valenciana, les 10 obertures han sigut 7 a la província de València, 3 a València ciutat, 1 a Albal, 1 a Benissanó, 1 a Daimús i una altra a Tavernes de la Valldigna; 1 a la província d’Alacant, a Elx, i altres 2 a la província de Castelló, a Moncofa i la ciutat de Castelló.

Respecte de les 3 obertures de Castella-la Manxa, 2 han sigut a la província d’Albacete, a Barrax i Fuentealbilla, i 1 a Villarta de San Juan (Ciudad Real). A la Regió de Múrcia s’han fet 2 obertures: 1 a Múrcia capital i l’altra a la pedania de Llano de Brujas.

D’esta manera, la franquícia de Consum suma més de 9.400 m² de sala de vendes a la seua xarxa comercial i arriba als 360 supermercats situats a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Castella-la Manxa, Múrcia, Aragó i Andalusia. Estes dades demostren que es tracta d’un sector amb bones perspectives per a la inversió, com a generador d’ocupació i riquesa local.

Els clients de Charter també es beneficien de tots els descomptes i promocions que fa la Cooperativa, per mitjà del programa “Món Consum”. Amb la franquícia Charter, Consum complix l’objectiu social de donar servici a les xicotetes poblacions i barris urbans que no disposen de població suficient per a la implantació d’un gran supermercat, però que necessiten una bona instal·lació per a les compres diàries. Charter continua amb el seu objectiu de crear un vincle de col·laboració amb el comerç tradicional de cada zona. Ser franquiciat de Consum no suposa cap pagament de cànons ni regalies, només el pagament de la mercaderia.

Previsions per a 2021
De cara a 2021, la franquícia Charter ha superat les seues previsions d’obrir unes 30 tendes enguany, principalment, a Catalunya i la Comunitat Valenciana i, en menys quantitat, a Castella-la Manxa i la Regió de Múrcia. Quant a les vendes, les previsions són un poc més conservadores que altres anys, motivades per l’esperada tornada a la normalitat post-COVID, que situaria les vendes de Consum a Charter en 390,6 milions d’euros, xifra que suposaria un decreixement del 0,7% respecte de 2020.

 

La franquícia Charter, estesa per tot l’arc mediterrani, Castella-la Manxa i Aragó, se centra en poblacions mitjanes, zones turístiques, barris urbans de les grans ciutats i gasolineres. El perfil d’estos establiments és el d’un supermercat familiar, d’entre 200 i 500 metres de sala de vendes.