Cinema a les platges de Meliana, Puçol, El Puig, Alboraia i La Pobla de Farnals

La Diputació de València portarà el cinema a 19 platges de la província este estiu amb el programa ‘Cinema a les Platges’. A la comarca de l’Horta es projectaran en les platges de La Patacona (Alboraia), Els Plans (El Puig de Santa María), Meliana, Puçol i Platja Sud (Pobla de Farnals).

 

Una iniciativa de la Diputació en col·laboració amb els ajuntaments participants, reprenent així el popular programa estival de la corporació per a la temporada turística alta i ampliant-lo en obrir-lo a destins d’interior.

 

Així ho ha anunciat el diputat de Turisme de la institució provincial, Pedro Cuesta, que ha destacat que ‘Cinema a les Platges’ permetrà als espectadors en general “disfrutar de les platges tant de dia com de nit”, perquè suposarà una oferta d’oci atractiu i gratuït per a residents i visitants dels municipis en què es realitzen les projeccions de pel·lícules a la nit.

 

“En definitiva, amb estes accions volem oferir experiències singulars que complementen l’oferta turística local existent i on el visitant interactue, participe de l’esdeveniment i consumisca així els productes turístics, gastronòmics i artesanals dels municipis valencians, coneixent de primera mà la diversitat d’opcions que oferix la província i donant-los un valor afegit”, ha explicat.

 

Platges i pel·lícules

 

La cartellera prevista inclou títols com Super Mario Bross, Robot Dreams, E.T., La Patrulla Canina, Barbie, Campeonex, Ocho apellidos marroquís o Vaya Vacaciones.

 

A més de la pel·lícula programada per a cada sessió de ‘Cinema a les Platges’, des de la pantalla també s’emetrà informació audiovisual sobre la cura del medi ambient i les platges.

 

En cadascuna de les sessions de cinema s’habilitarà per la nit (per a no molestar als usuaris de les platges) una pantalla inflable especial per a esta mena de projeccions en entorns naturals, que fa innecessària qualsevol estructura o base afegida sobre l’arena i evita qualsevol tipus de residu en desmuntar-la. Es retirarà la mateixa nit després de l’exhibició, deixant l’entorn igual que estava al principi, i els espectadors veuran la pel·lícula des de la mateixa arena.

 

Prop del lloc de projecció se situarà un punt d’informació turística amb personal d’atenció al públic i dos pantalles tàctils amb informació turística de tota la província, així com amb vídeos promocionals dels seus municipis, amb especial reforç dels destins d’interior. Estes accions tenen el doble objectiu d’oferir una oferta turística d’oci complementària a la de sol i platja, i crear sinergies costa i interior amb el públic assistent.