Comença a Meliana la rehabilitació del CEIP El Crist

A Meliana s’inicien les obres de la primera de les quatre actuacions programades dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació per a la rehabilitació i construcció de centres educatius. En concret, es tracta de la rehabilitació del CEIP El Crist on s’estan realitzant les obres de remodelació de la cuina i del menjador, la substitució de la tanca perimetral i d’accessibilitat. El pressupost de l’obra subvencionada per la Conselleria d’Educació és de 830.656,99 € i l’execució és a càrrec de l’empresa Sogeser Facility Servixes SL, amb la direcció tècnica de la consultora Incosa.

Com explica el regidor d’Educació, Joan Orts: “L’obra s’ha planificat perquè afecte com menys millor l’activitat ordinària del centre. Així, les primeres actuacions, les que estan ja en marxa, s’han centrat en la substitució de la tanca perimetral, que presentava moltes deficiències a causa del pas dels anys. Com a novetat, la nova tanca tindrà un metre de mur sobre la qual s’instal·laran les tanques metàl·liques d’una alçada d’un metre més”. Paral·lelament, s’aniran fent actuacions de millora de l’accessibilitat (instal·lació d’ascensors en els dos edificis, el d’infantil i el de primària), es substituirà tota la instal·lació elèctrica per a fer-la més eficient i, una vegada haja finalitzat el curs 2021/2022, es procedirà a reformar les instal·lacions de la cuina, del menjador i de l’escola matinera. Es preveu que les obres estiguen enllestides per al començament del curs escolar 2022/2023.

Per al responsable de l’àrea: “es tracta d’una actuació molt esperada per tota la comunitat educativa”. I afig: “aquesta actuació, juntament a la ja realitzada de substitució de portes i finestres per a la millora de l’eficiència energètica del centre que es va realitzar en 2017 amb subvenció de la Diputació, i la instal·lació prevista de plaques fotovoltaiques als dos edificis del complex en un altre projecte d’actuació, milloraran notablement aquest col·legi”.

Cal tindre en compte que aquesta és la primera actuació que es fa a Meliana del Pla Edificant, de construcció, millora i reforma de centres educatius, de la Conselleria d’Educació. En aquest sentit, Orts declara: “a més estem treballant per a millorar la resta de centres públics i, així, a final d’any, volem tindre enllestit el projecte de remodelació del CEIP Mediterrani en diversos espais com ara l’ampliació de la cuina i del menjador, el gimnàs, la sala pol·livalent, els porxos, l’accessibilitat o la instal·lació elèctrica, que compta amb un pressupost de 2.454.650,81 €, una actuació que s’executaria en 2023”. També destaca el treball en la reposició de l’IES La Garrigosa als terrenys del dotacional educatiu del carrer del Calvari-Tribunal de les Aigües-Corts Valencianes que està adquirint l’Ajuntament. En aquest cas, conclou el regidor: “les obres suposaran tindre un institut nou, mentre que l’actual institut, quan deixe de tindre ús, es reconvertirà en el tercer centre d’infantil i primària de Meliana”.

Les obres al CEIP El Crist també suposen que enguany l’Escola d’Estiu no es puga celebrar al lloc habitual. Per això l’Ajuntament n’ha previst la celebració al CEIP Mediterrani i a l’IES La Garrigosa. De fet, l’Escola de Pasqua ja es va tindre lloc al CEIP Mediterrani com una mena de prova pilot.