Comença l’històric certamen teatral Vila de Mislata

El «Vila de Mislata», un dels certàmens teatrals més consolidats del nostre territori, alça el teló de la seva edició nombre XXXIV. Des de matí a la nit i fins al pròxim 16 de desembre, 11 propostes de teatre emergent busquen a Mislata una oportunitat per donar el salt a les arts escèniques.

El mislater és un públic fidel que com cada any respondrà a la seua cita amb el millor teatre en valencià. Cada divendres a la nit, les butaques del teatre del Centre Cultural s’ompliran per rebre a actors, actrius i companyies no professionals, que tractaran de demostrar el seu talent i creativitat en una mostra que any rere any assumix el seu paper de prestigi i de referent en l’àmbit de la Comunitat.

L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, assegura que «Mislata i teatre són, hui més que mai, dues paraules inseparables». I és que a pesar que la ciutat manté una activitat intensa en arts escèniques al llarg de tot l’any, amb noves iniciatives sumades en els últims anys com el MAC (Mislata art al carrer), «no podem oblidar el valor, la importància i el simbolisme de la nostra activitat cultural de capçalera, el nostre Vila de Mislata».

El grup de participants seleccionats per a esta edició està format per onze companyies amateurs que arriben a la cita de Mislata a la recerca d’una oportunitat. Ho fan amb la intenció d’agradar a un públic fidel i entés, però també per buscar un premi que rellance les seues trajectòries professionals. Este any, com a novetat, la selecció de propostes inclou un espectacle per a públic familiar (Esclafit), una obra de teatre-dansa (La Monda Lironda) i una creació col·lectiva de persones amb diversitat funcional (Faula), tres importants novetats respecte a edicions anteriors.

Els participants en el «Vila de Mislata» d’enguany són: Assaig-Teatre, de València; Faula-Teatre, d’Alcoi; Aula de teatre clàssic de la Universitat d’Alacant; Grup de teatre El Molinet, de Canet d’en Berenguer; Passeig-Teatre, de Cullera; Indecisos-Teatre, de Foios; Tramant-Teatre, de Cullera; Escola Municipal de Teatre de Silla, Pànic Escènic, de València; La Monda Lironda, de València i Esclafit-Teatre, d’Elx.

Com en les edicions anteriors, la cerimònia de clausura comptarà amb una actuació fora de concurs. Enguany la Regidoria de Cultura ha volgut tancar el Vila de Mislata amb Spaña, una producció de Purna Teatre. Els seus protagonistes, Pau Blanco i Xavo Giménez, seran a més els encarregats de conduir la cerimònia de lliurament dels premis.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *